EL: Folkeafstemning om støtte til 3. Limfjordsforbindelse

Partiet mener, at flertalsaftale om 600 millioner støttekroner er "demokratisk betænkelig"

Limfjordtunnelen er proppet med biler i myldretiden, og nu er et flertal i Aalborg Kommune klar til at bevilge kommunale millioner til en ny 3. Limfjordsforbindelse. Arkivfoto: Torben Hansen

Limfjordtunnelen er proppet med biler i myldretiden, og nu er et flertal i Aalborg Kommune klar til at bevilge kommunale millioner til en ny 3. Limfjordsforbindelse. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Et flertal i Aalborg Byråd - S, V, DF og De Radikale - er klar til, at kommunen de kommende år afsætter 600 millioner kr. til medfinansiering af en tredje Limfjordsforbindelse - et byggeri, som ventes at koste op mod syv milliarder kr. og også kræver statsstøtte.

Men ikke alle i byrådet i Aalborg er med i aftalen om kommunal medfinansiering på 600 millioner kroner.

Både De Konservative og Enhedslisten er imod.

Enhedslisten foreslår nu, at der skal afholdes en bindende folkeafstemning om aftalen, så borgerne i Aalborg Kommune kan blive spurgt direkte.

- Byrådets flertal har uden offentlig debat indgået en aftale, som rækker ud over adskillige valgperioder og binder fremtidige kommunale budgetter. Det er meget vidtgående og demokratisk betænkeligt. De 600 mio. kr. kunne bruges på bedre normeringer i daginstitutionerne, på ældrepleje, på folkeskolen og på natur og miljø, men med flertallets aftale er de trukket ud af fremtidige budgetforhandlinger, udtaler Per Clausen, formand for Enhedslistens gruppe i Aalborg Byråd, i en pressemeddelelse.

Rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen, Lasse P. N. Olsen (EL), bemærker:

- Før kommunalvalget sagde Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), at det var en statslig opgave at finansiere en 3. Limfjordsforbindelse. Når man skifter mening så kort tid efter et valg, er det også fair at spørge borgerne, om de også har skiftet mening. Nogle har givetvis stemt på Socialdemokratiet i den tro, at de ville føre den politik, de gik til valg på.

Rådmanden mener, det er helt på plads med en lokal folkeafstemning:

- Argumentet mod folkeafstemninger er typisk, at borgerne vælger et byråd til at træffe beslutninger på borgernes vegne. Men dels har der for mindre end et år siden været et kommunalvalg, hvor ingen gik til valg på, at kommunen skal være med til at finansiere en statslig motorvej - tværtimod. Dels er borgmesteren nu vendt på en tallerken. Og dels har Folketinget gennemført en lovændring, som udvider mulighederne for kommunale folkeafstemninger, lyder det fra Lasse P. N. Olsen i pressemeddelelsen fra Enhedslisten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.