EL håber på aftale med regeringen om børnecheck

Enhedslisten forventer at stemme for konservativt beslutningsforslag, men håber på aftale med regeringen.

Selv om Enhedslisten er parat til at sende regeringen i mindretal ved at stemme for et beslutningsforslag fra De Konservative om udbetaling af børnepenge, satser støttepartiet på at lave en aftale med regeringen.

Det siger Enhedslisten skatteordfører Finn Sørensen.

Det kræver imidlertid, at regeringen kommer med indrømmelser omkring social dumping.

- Vi forventer, at Morten Østergaard følger op på den invitation, som han kom med på samrådet til Enhedslisten i torsdags, hvor han sagde, at han gerne ville undersøge forhandlingsmuligheder med Enhedslisten, siger Finn Sørensen.

Støttepartiet foreslår en pakke, der blandt andet indeholder obligatoriske arbejdsklausuler ved alle offentlige udbud. Pakken er et forhandlingsoplæg, slår Finn Sørensen fast.

- Det er jo ikke noget ultimatum.

- Der skal jo altid være mulighed for, at dem på den anden side af bordet kan komme med et forslag. Det kan være, at de kommer med nogle gode kreative forslag. Det er vi selvfølgelig åben for, siger Finn Sørensen.

Mandag fremsætter De Konservative et beslutningsforslag i Folketinget, der skal pålægge regeringen "at sikre, at udbetalingen af børnepenge sker i overensstemmelse med den af Folketinget vedtagne lov".

Men det betyder ikke, at regeringen skal lave en hurtig aftale med Enhedslisten i løbet af weekenden.

- Nu bliver det jo ikke behandlet på mandag. Der går jo nogle uger, inden det kommer ned i salen, siger Finn Sørensen.

I 2010 vedtog VK-regeringen og Dansk Folkeparti et optjeningsprincip, så udlændinge først får børnecheck, når de har arbejdet to af de seneste 10 år i Danmark.

Det princip er Enhedslisten imod, og det er endnu en grund til, at man håber på at lande en aftale med regeringen.

Siden sommer har regeringen fortsat sendt børnecheck til udlændinge udenfor Danmark med henvisning til en EU-forordning, der ifølge regering overtrumfer dansk lovgivning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.