EL i oprør: Trækker støtten til regeringen

Enhedslisten er rasende over regeringens nye skatteaftale med de borgerlige. En regulær svinestreg, lyder det.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto Grete Dahl

KØBENHAVN:Regeringen har efter fredagens skatteaftale med blå blok mistet opbakningen fra sit faste støtteparti.

- Vi er ikke længere støtteparti for regeringen, vi er i opposition, siger en harmdirrende Johanne Schmidt-Nielsen, som er politisk ordfører for Enhedslisten.
- Vi går ud fra, at regeringen har fundet sig et nyt støtteparti - nemlig Venstre, tilføjer hun i sit ganske opsigtvækkende udfald, som allerede har sendt chokbølger gennem gangene på Christiansborg.
Mens finansminister Bjarne Corydon (S) er ”fantastisk stolt” over skatteaftalen med Venstre og De Konservative, er Johanne Schmidt-Nielsen decideret ”rasende”.
Hun har ikke mange pæne ord at sige om regeringen.
- Det her en svinestreg, raser hun.
- Enhedslistens tillid til regeringen er på nuværende tidspunkt ikke-eksisterende, tilføjer den politiske ordfører for venstrefløjspartiet.
Forliget med blå blok risikerer at slå alvorlige revner i samarbejdet mellem regeringen og Enhedslisten, forstår man på en stiktosset Johanne Schmidt-Nielsen.
- Jeg kan ikke forestille mig, at regeringen kommer til os for lave finanslov, siger hun.
- I Enhedslisten stemmer vi for den politik, vi kan lide, og imod den vi ikke kan lide, tilføjer hun.
- Det er helt vildt, at vi har en SF-skatteminister, som laver en aftale, der tager fra sosu- assistenten og den arbejdsløse metalarbejder for at give til de rige.
Hos De Radikale, som sidder med i regeringen, glæder man sig over fredagens skatteaftale og har også svar til Enhedslisten:
- Den her aftale er det, som ligger tættest på regeringens udspil, siger uddannelses- og forskningsminister Morten Østergaard (R).
- Vi har ikke lagt skjul på, at vi har forhandlet med andre partier. Ingen kan være overraskede over, at vi vælger den aftale, hvor vi kan gennemføre regeringens politik i videst muligt omfang, tilføjer han.
Johanne Schmidt-Nielsen sender til gengæld en meget kraftigt advarsel til regeringen:
- Jeg regner da med, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tænker længere frem end et par få dage, og at hun kan få højrefløjen til at stemme for sin finanslov, siger hun.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.