EL: Ikke perspektiv i at vælte regeringen her og nu

Få minutter efter startskud på Enhedslistens årsmøde lød krav om at vippe finansminister Corydon af pinden.

EL: Ikke perspektiv i at vælte regeringen her og nu

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal ikke forvente alt for mange fanbreve fra de 620 delegerede på Enhedslistens årsmøde i København.

Få minutter henne i årsmødet gik den første delegerede på talerstolen og fremsatte et krav om et mistillidsvotum til Corydon, og samtidig blev igangsat en - helt uofficiel - underskriftindsamling for at vippe finansministeren af pinden.

Enhedslisten er af den borgerlige opposition blevet beskyldt for at "springe op som løver og falde ned som lam", når det gælder den kradse kritik af regeringens gøren og laden.

Senest under vækstforhandlingerne, hvor Enhedslisten som Folketingets eneste parti slet ikke var med.

Men dem, der måtte drømme om regeringens snarlige fald ved Enhedslistens hånd, må slå koldt vand i blodet, understreger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi kunne godt vælge at gå ned i folketingssalen og stille et mistillidsvotum sammen med de borgerlige og få Lars Løkke Rasmussen (Venstres formand, red.) som statsminister, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg har umiddelbart svært ved at se det politiske perspektiv i det. Det skaber ikke bedre vilkår for de arbejdsløse og for velfærden, siger hun og fortsætter:

- Betyder det så, at vi uanset hvad nok skal holde hånden under denne her regering? Nej. Vi stemmer for den politik, vi synes, trækker i den rigtige retning, og vi stemmer imod politik, der gør det modsatte.

Spørgsmål: Hvad skal der til, for at I vælter denne her regering?

- Som sagt: Vi stemmer for den politik, der trækker i den rigtige retning, og vi stemmer imod...

Spørgsmål: Men har I da slet ingen rød linje?

- Jo, og den er helt klar: vi stemmer for den politik, vi støtter og imod den politik, vi er imod. Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at hvis regeringen fortsætter sin linje, så vælter den da.

Spørgsmål: I bliver beskyldt for at være et parti, der råber op, men som altid ender med at redde regeringen. Hvad vil du sige til de beskyldninger?

- Jeg ved godt, at der er rigtig mange mennesker, der er rigtig frustrerede, for vi fik en anden regering, end den, vi stemte på, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Og som sagt: vi kunne godt gå i folketingssalen og stille et mistillidsvotum til regeringen, men her og nu kan jeg ikke se det politiske perspektiv i at gøre det. Dagpengeforringelserne var Løkkes opfindelse.

Fredag aften stemmer Enhedslisten om et forslag, der lægger op til en strammere kurs over for kravene til en kommende finanslov.

Forslaget går på, at en kommende finanslov skal "markere et brud" med regeringens politik, hvis Enhedslisten skal lægge stemmer til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.