EL: Mere alenetid i celler er helt hul i hovedet

At spærre fanger ind i længere tid er en bekymrende måde at spare personaletimer på, mener Enhedslisten.

EL: Mere alenetid i celler er helt hul i hovedet

"Hul i hovedet" er, hvad retsordføreren hos Enhedslisten mener om det nye tiltag, hvor fangere skal tilbringe længere tid i cellerne, så vagterne kan holde tidligere fyraften.

- Jeg er meget bekymret over, at Kriminalforsorgen øjensynligt vil spare penge på personaletimer på denne måde. Det er helt hul i hovedet at lade indsatte sidde længere tid alene spærret inde i små celler, skriver Pernille Skipper i en mail til Ritzau.

Derudover mener hun, at der er tale om aftalebrud.

- Det er ikke en del af aftalen om Kriminalforsorgens økonomi, at det skal gå dårligere med resocialiseringen. Aftalen havde det stik modsatte formål, og der er ingen tvivl om, at vi vil tage dette tiltag op i forligskredsen, skriver hun.

Hun har nu stillet spørgsmål til justitsministeren og bedt om hans redegørelse.

Spareplanen går ifølge formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, ud på, at omkostningerne ved vagtplanlægningen i fængslerne skal skæres ned. Fangerne skal derfor lukkes inde en time før, nemlig klokken 21.

- Det er nu besluttet, og det vil træde i kraft 1. november, siger Kim Østerbye til Ritzau.

Pernille Skipper mener, at det skader resocialiseringen, hvis de indsatte sidder og glor ind i en væg alene. Det vigtigste er ifølge hende at forhindre ny kriminalitet.

- Kontakt med de ansatte er alfa omega. Der skal skabes så almindelig en hverdag som muligt med uddannelse, beskæftigelse og deltagelse i forpligtende fællesskaber, hvis vi skal mindske risikoen for tilbagefald til ny kriminalitet, når man er færdig med afsoning, siger hun.

Kriminalforsorgen ønsker ikke at kommentere muligheden for flere timer bag lås og slå, da man venter på forslag fra en arbejdsgruppe om effektiviseringer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.