EL: Mette Frederiksens DF-kurs er demokratisk problem

Enhedslisten savner selvkritik og refleksion fra Socialdemokratiets nye formand.

Enhedslisten finder ingen roser frem til Mette Frederiksen (S), efter hun har givet sine første store interviews som ny formand for Socialdemokratiet.

Særligt skaber det harme i partiet, at Mette Frederiksen kategorisk nægter at gøre brug af et alternativt politisk flertal med Dansk Folkeparti.

I et interview med Berlingske siger Mette Frederiksen, at hun ikke vil lave politiske aftaler med Dansk Folkeparti, medmindre at Venstre også sidder med ved bordet.

- Selvfølgelig skal vi ikke have en situation, hvor DF peger på Løkke, og at Thulesen så tror, at han kan lave politik med alle mulige andre, siger S-formanden til avisen.

Men det er en dum og kortsigtet taktik, mener Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted:

- Hvis man af taktiske årsager siger, at det alternative flertal ønsker man ikke at bruge, så synes jeg, det er et demokratisk problem, siger Pelle Dragsted.

- Det vigtigste er da, at vi viser, at der rent faktisk findes et flertal, hvis Dansk Folkeparti ønsker det, siger han og nævner, at der blandt andet er et alternativt flertal bestående af med DF, EL, SF og S på området for at bekæmpe underbetalt udenlandsk arbejdskraft.

I det hele taget savner Pelle Dragsted konstruktive og konkrete politiske meldinger fra Mette Frederiksen, i de interviews hun har givet med Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten søndag.

- Jeg synes også, at det er bemærkelsesværdigt, at der ikke er større refleksion eller selvkritik over de seneste fire års politik, siger han.

Særligt i spørgsmålet om dagpengene ærgrer det Pelle Dragsted, at Socialdemokratiet ikke vrister sig ud af musketereden med de Radikale.

- Jeg er da skuffet over, at hun fastholder den her dumstædige idé om, at man kan lave et bedre dagpengesystem uden at fjerne forringelserne, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.