EL: Morten Østergaards dagpenge-melding duer ikke

De Radikale vil lave dagpengeaftale med V og S, men så bliver den skidt, mener Enhedslistens Finn Sørensen.

Der kan ikke laves en god dagpengereform, hvis aftalen kun er lavet mellem Venstre, Socialdemokraterne og De Radikale.

Det siger Finn Sørensen, beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, efter at De Radikales leder, Morten Østergaard, i tirsdagens Jyllands-Posten udtaler, at han ønsker en stram dagpengereform bestående af R, V og S.

- Følger man De Radikale, kan man måske lave nogle småforbedringer ved at tage nogle flere timer med, når man skal genoptjene dagpengeretten.

- Men det bliver så betalt af nogle forringelser i den anden ende af systemet for eksempel ved en ringere dagpengesats for dimittender. Så det kan vi ikke bruge til noget, siger Finn Sørensen til Ritzau.

R, V og S har tilsluttet sig retningslinjerne for den dagpengekommission, som SR-regeringen nedsatte, og som skal aflevere sine anbefalinger inden oktober.

En afgørende forudsætning for kommissionens arbejde er, at reformen ikke må koste penge eller mindske arbejdsudbuddet.

- Vi tre partier udgør en ansvarlighedens akse, som jeg meget gerne ser bygge bro hen over midten i dansk politik. Og i forhold til dagpenge skal en reform ske inden for kommissoriets rammer, siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

Et af de store kritikpunkter ved det nuværende system er genoptjeningsreglerne. Dem er Morten Østergaard villig til at kigge på, så eksempelvis kortere ansættelser og vikariater blive mere attraktive.

Dansk Folkeparti, der er blå bloks største parti, har ifølge beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted en klar forventning om at indgå en dagpengereform, og DF er villig til at bruge flere penge på området.

Finn Sørensen jubler dog ikke på forhånd.

- Det kommer an på indholdet. Vi har ikke gode erfaringer med DF på det her område, siger Finn Sørensen med henvisning til, at DF var med til at indgå den nuværende og udskældte dagpengereform tilbage i 2010.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.