Aalborg

EL og DF ude af forhandlinger

Enhedslisten vil ikke være med til forringelser på skoler og det sociale område

Per Clausen, Enhedslisten. Arkivfoto: Michael Koch

Per Clausen, Enhedslisten. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Enhedslisten i Aalborg byråd forlod sidst på eftermiddagen forhandlingerne om et nyt budget for Aalborg Kommune og kort efter fulgte Dansk Folkeparti trop.

Ifølge EL’s gruppeformand Per Clausen skyldes det blandt andet, at de øvrige partier ikke vil være med til at sikre midler til at imødegå regeringens fattigdomspakke, og partiet mener også, at der fortsat er lagt op til alt for mange besparelser på det sociale område i Aalborg Kommune.

- Det går for eksempel ud over udsatte børn og familier, og der er også planer om at spare på misbrugsbehandling, og i forhold til Løvbakken Fritidscenter vil de øvrige partier kun være med til at rulle halvdelen af den planlagte besparelse tilbage. Og det mener vi er fuldstændigt uacceptabelt, siger han.

Enhedslisten har heller ikke kunne komme igennem med forslag om at investere mere i grøn omstilling og kollektiv trafik, selvom der tilsyneladende er en lille åbning i forhold til buslinje 18, som formentlig får lov til at overleve.

- Den tredje grund til, at vi går nu er de omfattende besparelser på folkeskolerne, som vi ville rulle tilbage. Men her vil de øvrige partier kun være med til at tilbageføre seks mio. kroner, og efter vores mening er det slet ikke tilstrækkeligt, siger Per Clausen.

Enhedslisten, som nu er ude af forhandlingerne, havde blandt andet lagt op til, at der skulle tages penge fra anlæg og føres over på driften. Og partiet havde også foreslået at bruge af de opsparede midler for at finde nogen af de penge, som folkeskolerne kommer til at mangle.

- Men det vil de andre ikke være med til, selvom KL har givet lov, forklarer Per Clausen.

Det er endnu ikke lykkedes NORDJYSKE at få en kommentar fra Dansk Folkeparti.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.