EL: Pinds ønske om højere voldtægtsstraf er slag i luften

Man bør fokusere mere på at få voldtægtsforbrydere dømt end at give dem højere straffe, mener Enhedslisten.

Langt størstedelen af de voldtægter, der bliver anmeldt, kommer aldrig for retten, og derfor er det forfejlet af justitsminister Søren Pind (V) at sætte fokus på strengere straffe til voldtægtsforbrydere i stedet for at gøre noget for ofrene.

Det mener Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, der reagerer på, at Søren Pind i Berlingske lægger op til, at han i løbet af sin tid som minister vil sikre, at særligt krænkende forbrydelser som voldtægt og grov vold straffes hårdere.

- Når alt for mange kvinder slet ikke anmelder voldtægt. Og når faktum er, at en stor del af voldtægtsanmeldelserne overhovedet ikke kommer for retten, bliver Søren Pinds forslag om højere straffe et sært slag i luften, skriver Pernille Skipper i en mail til Ritzau.

- Hvorfor taler han om at få højere straffe, når der er så få, der overhovedet får en straf? Som justitsminister burde han fokusere på, hvorfor politiet og anklagemyndigheden henlægger så mange sager som uopklarede, siger hun videre.

Ifølge tal fra Justitsministeriet bliver voldtægt i gennemsnit takseret til knap to års fængsel, og det er for lidt ifølge Søren Pind.

Så langt kan Pernille Skipper godt følge justitsministeren, men højere straf er ikke løsningen på problematikken, mener hun.

- Selvfølgelig har vi alle sammen en følelse af, at voldtægter straffes for lavt, når man hører om, hvilke forfærdeligheder nogle kvinder bliver udsat for, siger hun og fortsætter:

- Der er bare intet, der peger på, at højere straffe skulle have en præventiv effekt. Det skaber sikkert flotte overskrifter, men det er både usagligt og effektløst at fokusere på strafniveauet.

Enhedslisten foreslår, at man bør fokusere på at få voldtægtsforbrydere dømt, i stedet for at sagerne henlægges som uopklarede. Derudover skal politiet efteruddannes, så flere tør anmelde voldtægt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.