EL rækker hånden ud til kriseramt regering

EL rækker nu en forsonende hånd ud mod den kriseramte regering. Vi er klar til kompromisser, fastslår partiet.

EL rækker hånden ud til kriseramt regering

Enhedslisten forsøger nu at række en hjælpende hånd ud til S-R-SF-regeringen, der befinder sig i akut havsnød på vælgerhavet.

Regeringen har senest forsøgt at få især den borgerlige opposition i tale med sit udspil til en skattereform. Men vælgerne har ifølge en meningsmåling fra Megafon ikke kvitteret med andet end at stange kæmpemæssige blå øjne ud til samtlige regeringspartier.

Mest groggy af dem alle er Socialdemokraterne, der ifølge målingen nu har rekordlav vælgeropbakning.

Men hvis regeringen nu tager pejling af målingerne og begynder at trække "lidt mod venstre", så er Enhedslisten klar til kompromisser, fastslår støttepartiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det bør nu stå ret klart for regeringen, at strategien med at føre blå politik for at vinde vælgere tilbage fra Venstre ikke virker.

- Men hvis regeringen er parat til at ændre kurs, så står Enhedslisten parat til at forhandle og til indgå kompromisser. Det skal der ikke herske tvivl om, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun peger på skattereformen som et muligt vendepunkt.

- Skattereformen er et godt sted at begynde. Vi har sagt helt klart til regeringen, at hvis den dropper tyveriet fra de arbejdsløse og førtidspensionisterne, så står vi klar til seriøse forhandlinger, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører.

- Vi vil gerne forhandle en skattereform, der øger ligheden i samfundet og sikrer skattelettelser for de lavtlønnede, sådan som regeringen lovede, at den ville gøre, siger hun.

/ritzau/