EL: Regeringen sparker til de svage igen

Enhedslisten raser over, at regeringen har indgået endnu et forlig med de borgerlige partier.

EL: Regeringen sparker til de svage igen

- Nu sparker de til de syge og mennesker med handicap igen.

Det siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, i en reaktion på, at regeringen har indgået et nyt blåt forlig med de borgerlige om førtidspension og fleksjob. Han kalder det for en "rå og beskidt spareøvelse"

- Forliget er en hån mod mennesker, der med det yderste af neglene og store personlige omkostninger kæmper for at finde en plads i samfundet og på arbejdsmarkedet. De gør deres pligt. Nu tager regeringen rettigheder fra dem, siger Finn Sørensen.

I følge regeringens egne oplysninger i Økonomisk Redegørelse er 7000, målt på fuldtidsjob, i fleksjobordningen. Ifølge Enhedslisten er der i øjeblikket i alt 17.000 personer i fleksjob.

- De fleste fleksjobbere vil opleve en lønnedgang på tusindvis af kroner i den nye ordning.

- Hvis de overhovedet kan få et job - for der bliver flere fleksjobbere om buddet - bliver de andenrangs arbejdskraft og ugleset på arbejdspladserne, siger Finn Sørensen.

Han raser også over forringelsen af førtidspensionsordningen.

- Unge under 40, der søger førtidspension, bliver henvist til langvarige "ressourceforløb" på kontanthjælp i stedet for den førtidspension, de ville få efter de nuværende regler.

- For alle, uanset alder, bliver det stort set umuligt at få førtidspension. Har man blot to timers effektiv arbejdsevne tilbage, bliver man i stedet henvist til fleksjob - men hvem skal ansætte én, spørger Finn Sørensen.

I følge regeringens Økonomiske Redegørelse fra maj i år er førtidspensionen den næstdyreste overførselsindkomst efter folkepensionen. Den vil koste 42,6 milliarder kroner i år. 247.000 er på førtidspension.

- Enhedslisten har hele tiden stået klar til at forhandle med udgangspunkt i de nuværende regeringspartiers oplæg fra 2010. Men de har desværre lavet en kovending og insisterer nu på at lave rå nedskæringer med højrefløjen, slår Finn Sørensen fast.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.