EL's græsrødder skærper krav til finansloven

Enhedslisten skal på sit årsmøde drøfte forslag, der vil gøre det umuligt for partiet at støtte finanslov.

EL's græsrødder skærper krav til finansloven

Enhedslistens græsrødder strammer nu kravet til næste års finanslov så meget, at det reelt umuliggør en aftale med SRSF-regeringen, og dermed åbner for et valg.

Forud for Enhedslistens årsmøde foreslår en række medlemmer fra folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og lokalafdelingerne nemlig, at partiet kun skal stemme for finansloven, hvis den markerer et "brud" med regeringens politik.

Det skriver Information.

En af forslagsstillerne, Michael Voss, som i 2010 var forfatter til Enhedslistens nuværende årsmødevedtagelse, kalder forslaget for en "præcisering og aktualisering".

Det sker med henvisning til, at Enhedslisten i går forlod forhandlingerne om vækstplanen med beskeden om, at der ikke er noget af forhandle om.

- Nu er der ikke rigtig nogen, som tror, at der kan komme en finanslov, som Enhedslisten kan stemme for med den seneste udvikling, siger Michael Voss.

Hvis forslaget bliver vedtaget på årsmødet til april, bliver det i givet fald op til Enhedslistens kommende hovedbestyrelse at definere, hvad bruddet i praksis medfører.

Senest godkendte Enhedslistens hovedbestyrelse finanslovaftalen med stemmerne 15 for og ni imod.

Ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, er der tale om en ny politisk situation:

At regeringen først aftaler den økonomiske ramme for det kommende års politik med oppositionen og derefter - i hvert fald på papiret - forventer at lave en finanslovaftale med sit støtteparti.

- I øjeblikket sørger regeringen for at have flertal for sin politik sammen med de borgerlige, og så længe de har det, sidder de jo trygt i sadlen, siger Per Clausen.

Socialdemokraternes finanspolitiske ordfører, John Dyrby Paulsen, opfordrer Enhedslisten til ikke at tage finansloven som gidsel.

- Finanslovforhandlingerne er jo en enestående chance for Enhedslisten til at få indflydelse på dansk politik. Men det er op til Enhedslisten, om de vil udnytte den chance eller ej, siger han til Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.