EL: Skatteforhandlinger er sat op i fart

Forhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten er intensiveret siden weekenden, fortæller topforhandler.

EL: Skatteforhandlinger er sat op i fart

Enhedslisten regner med igen onsdag at forhandle med regeringen om en skattereform.

Det fortæller partiets skatteordfører og finansordfører, Frank Aaen, som er den ene af tre forhandlere fra regeringens støtteparti.

Han fortæller, at der er bevægelse i forhandlingerne.

- Det er blevet intensiveret efter weekenden, siger han.

På den anden side tager han intet for givet.

- Der er ingen aftale, før der er sat punktum. Man kan godt forestille sig, at det hele falder på gulvet. Jeg tror, at det har været en option hele tiden, men vi vil gerne lave en aftale, siger han.

Et par aviser skriver, at regeringen overvejer helt at droppe skattereformen, som Venstre tilsyneladende har opgivet at være med til.

En aftale med Enhedslisten kan blive så lille, at den ikke fører til det større udbud af arbejdskraft og den forbedring af økonomien, som regeringen har ambition om.

Regeringen har fortsat kontakt med De Konservative, som koordinerer sine forhandlinger med Liberal Alliance. De to partier kan sammen give regeringen flertal.

Frank Aaen kalder det helt naturligt, at regeringen holder alle spor åbne for at presse Enhedslisten.

- Det ville jeg også gøre, hvis jeg var dem, siger han.

Frank Aaen fortæller, at forhandlingerne med Enhedslisten fortsat handler om, at partiet vil skåne syge og arbejdsløse for forringelser.

Enhedslisten vil have udskudt forkortelsen af dagpengeperioden og gøre det lettere at optjene retten til dagpenge. Derimod er partiet ikke vild med at lave så stor en lettelse for topskatten, som regeringen ønsker.

De Konservative og Liberal Alliance ønsker stik modsat at opkræve mindre skat og reducere det offentlige forbrug.

/ritzau/