EL skoser regeringen for at forhandle på skrømt

Enhedslisten ser ligesom Venstre regeringen lække notater om børnecheck, siger socialordfører Finn Sørensen.

15. marts 2014 17:02

Enhedslisten er enig med Venstre i, at skatteminister Morten Østergaard (R) forhandler på skrømt om børnecheck til højre og venstre.

Partiets socialordfører, Finn Sørensen, hæfter sig også ved, at notater lækkes til medierne, hvor regeringen på forhånd forklarer, hvorfor partierne skal takke ja til tilbuddet.

- Hvis man skal nå frem til en aftale, kræver det tillid mellem parterne. En forudsætning for tillid er, at man kan afprøve idéer hen over bordet uden straks at høre om det i medierne. Det modsatte er ikke fremmende for forhandlingerne, siger Finn Sørensen.

Enhedslisten har ifølge ordføreren vovet pelsen ved at tilbyde at stemme for regeringens upopulære forslag om at sende børnecheck til udlændinge.

Som tak formaner regeringen støttepartiet om at acceptere tilbuddet, mens der flyder fortrolige oplysninger rundt, påpeger han.

- Jeg vil opfordre regeringen til at prøve at kravle ned fra træet. Det er, som om regeringen ikke vil erkende, at det er dén, der har et problem, siger Finn Sørensen.

Han mener selv, at Enhedslisten har opført sig meget moderat. Partiet har undladt at stille vidtgående krav. Det kræver arbejdsklausuler, hvor offentlige arbejdsgivere skal stille betingelser, men kravet er ikke ultimativt, understreger han.

- Under forhandlingerne har vi i Enhedslisten set, at der flyder oplysninger rundt, som kun kan stamme ét sted fra. Det minder om forløbet fra finansloven. Samtidig kommer der udtalelser fra LO om, at nu må Enhedslisten tage ansvar, siger han.

Skønt Enhedslisten ikke vil smække døren i hovedet på regeringen, må den ifølge Finn Sørensen indse, at partiet kræver en ordentlig indsats mod social dumping, før man stemmer for regeringens lovforslag om at bringe børnecheck-reglerne i overensstemmelse med EU-reglerne.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...