EL: Søvndals flyregning er problematisk

Enhedslisten vil drøfte Søvndals flyrejse for 270.000 kroner med regeringen, siger gruppeformand Per Clausen

EL: Søvndals flyregning er problematisk

Det er problematisk, at SF's udenrigsminister Villy Søvndal har brændt 270.000 kroner af på et privatfly fra Tenerife for at komme til EU-Møde i Strasbourg, mener støttepartiet Enhedslisten.

Turen kunne ifølge BT være klaret for 6000 kroner.

- Udenrigsministeriet burde have tilrettelagt det, så han kunne komme frem på en anden måde, siger partiets gruppeformand Per Clausen, der dog ikke voldsomt forarget.

- Det er problematisk, men jeg vil ikke svinge mig op til den store forargelse. Det er der sikkert andre, der kunne og ville have gjort, siger Per Clausen.

Han kritiserede selv kraftigt udenrigsminister Lene Espersen (K), da hun holdt ferie på Mallorca i stedet for at møde USA's udenrigsminister Hillary Clinton i Canada.

Per Clausen afviser imidlertid, at hans kritik afhænger af udenrigsministerens partifarve.

- Nej. Det er forkert, at han gør det. Man bør tilrettelægge sit arbejde, så man ikke belaster statskassen. Når man gør den slags ting, er det i samme kategori, uanset hvem der gør det, siger han.

Udenrigsministeriet godkendte flyprisen, fordi Søvndal pludselig skulle til Strasbourg, og mødet ikke kunne klares med rutefly. Ministeriet fik besked om mødet syv dage før mødet i Europa-Parlamentet den 15. februar, skriver BT.

Ifølge Søvndals spindoktor Claus Perregaard lejede man et privatfly, fordi Søvndal ville miste to dages ferie med familien ved at tage et rutefly.

- Konkret afbrød ministeren sin længe planlagte ferie med hustru og fire børn på Tenerife for at passe sit arbejde i EU. Rutefly havde reelt betydet, at ministeren havde mistet to dage med sin familie for et få-timers møde, skriver Claus Perregaard til BT.

Enhedslisten vil nu drøfte ministres brug af privatfly mere generelt med regeringen, siger Per Clausen.

- Vi vil drøfte sagen med regeringen og høre, om man kan gøre noget, siger han.

/ritzau/