EL: - Stjæl ikke fra andre plejehjem

Gruppeformand efterlyser flere penge til ældreområdet generelt

Foto: Peter Moerk <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

Foto: Peter Moerk Pressefotograf Peter Moerk

NØRRESUNDBY:- Det er dybt problematisk, hvis Aalborg Kommune forsøger at løse problemerne på Fremtidens Plejehjem ved at reducere antallet af ansatte i andre dele af ældresektoren. Det mener byrådsmedlem og gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd, Per Clausen.

Han mener ikke, der er et overskud af overskud af arbejdskraft og ressourcer på kommunens andre plejehjem , man bare kan tage af. Og gør man det alligevel, kan det ikke undgå at give nye problemer

- Reelt er der tale om, at de sidste to års budgetforlig i Aalborg Kommune har reduceret bevillingerne til ældreområdet langt ud over, hvad der er forsvarligt. Det er sket som hovsaløsninger uden en plan for, hvordan ældreområdet skulle kunne hænge sammen med færre penge, mener Per Clausen.

- Det ville være klogt, hvis der blev rettet op på dette nu. Men det kræver selvfølgelig, at de øvrige partier erkender, at det budget de vedtog for 2015, er uforsvarligt på dette område, siger han.

Enhedslisten er ikke uenig i, at der også kan opnås forbedringer for de ældre ved hjælp af rehabilitering og hjælp til selvhjælp.

- Men det kræver, at man venter med at indkassere besparelserne, til den forebyggende indsats er sat i værk og har haft mulighed for at virke, slutter Per Clausen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.