EL til Thorning: Dan regering uden De Radikale

Hvis rød blok genvinder magten, bør Thorning sige farvel til De Radikale, og danne en ren S-regering, mener EL

Når Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, fredag holder 1. maj tale i Fælledparken, vil hun komme med et frontalangreb på De Radikale.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen bør statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sige farvel til De Radikale, og danne en ren S-regering, hvis hun vinder valget.

- Vores opfordring er meget klar. Sig farvel til de radikale som regeringsmedlem og dan en ren S-regering, siger Johanne Schmidt-Nielsen og tilføjer:

- Vi mener ikke, at de Radikale bør indgå i en ny regering, hvis rød blok får flertal efter et valg. De ligger langt til højre på den økonomiske politik og vil stå i vejen for at skabe større lighed og mere tryghed på arbejdsmarkedet.

Enhedslisten har længe kritiseret Thornings regering for barske reformer af blandt andet SU, kontanthjælp og førtidspension. Men nu retter støttepartiet for alvor kanonerne mod De Radikale.

Enhedslisten friholder dog ifølge Johanne Schmidt-Nielsen ikke socialdemokraterne fra ansvaret for de "ulighedsskabende reformer":

- Thorning og Corydon bærer i den grad deres del af ansvaret. Men der er ingen tvivl om, at De Radikale hele tiden trækker i en asocial og højreorienteret retning på den økonomiske politik, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dermed forstærker hun den tiltagende kritik af De Radikale, som også SF's formand Pia Olsen Dyhr har rejst - seneste på SF's landsmøde for få uger siden. Her kaldte Pia Olsen Dyhr De Radikales linje i dagpengespørgsmålet for "dumstædig".

I den seneste måned har flere opsigtvækkende meldinger fra Morten Østergaard om blandt andet at hæve pensionsalderen for at imødegå økonomiske udfordringer efter 2020 kun forstærket billedet af De Radikale som "den onde" i regeringen.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen vil en regering uden De Radikale bedre kunne gennemføre en solidarisk og tryghedsorienteret politik:

- Vi tror, at en regering uden radikal deltagelse vil have flere handlemuligheder, fordi De Radikale ikke har veto-ret. Vi har jo set, hvordan De Radikale effektivt har blokeret for en løsning på dagpengekatastrofen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Morten Østergaard har tidligere afvist støttepartiernes kritik med henvisning til, at politikerne i god tid bør gennemføre reformer, så Danmark ikke igen havner i en økonomisk krise:

- Vores erfaring er, at vælgerne hellere vil høre politikernes svar på de udfordringer, Danmark står over for. Ikke at vi hvert fjerde år tager ud og stryger vælgerne med hårene, sagde Morten Østergaard, da SF kritiserede hans reformiver.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.