EL: Treparts-temaer skal med i skattereform

Regeringens støtteparti vil genrejse elementer fra trepartsforhandlingerne i en kommende skattereform.

EL: Treparts-temaer skal med i skattereform

Nogle af de elementer, som regeringen diskuterede med fagbevægelsen under de kuldsejlede trepartsforhandlinger, skal ind i forhandlingerne om en skattereform.

Det mener Enhedslisten, der efter i går ligner det eneste realistiske bud på et flertal for regeringens skattereform, skriver Information.

- Nu er trepartsforhandlingerne jo kuldsejlet. Og nogle af de ting, som var i debatten, synes vi, er meget passende at tage ind her. Vi vil gerne tage de elementer ind, som er til gavn for arbejdsløse, siger finansordfører Frank Aaen.

Forslag om for eksempel jobrotation, seniorordninger og en yderligere forlængelse af beslutningen om at udskyde halveringen af dagpengeperioden fra fire til to år er blandt Enhedslistens forslag til, hvordan skattereformen kan hjælpe de ledige.

Med disse ting i tasken kan partiet også blive en hjælpende hånd til fagbevægelsen, som ved trepartsforhandlingernes sammenbrud for nylig mistede en del af serveretten til at bære den type forslag ind på forhandlingsbordet.

- Nogle af de ting, der lå i trepartsforhandlingerne om for eksempel seniorordninger og en særlig indsats for unge arbejdsløse, synes vi, skal løftes i skattereformen, siger Frank Aaen.

Han henviser til regeringens planer om en Ungepakke, som ifølge flere ministre skal bæres videre trods sammenbruddet i forhandlingerne med arbejdsmarkedets parter.

Det har længe stået klart, at Enhedslistens pris for at indgå i realitetsforhandlinger med regeringen er en fjernelse af forslaget om at ændre reguleringen af overførselsindkomsterne.

Herudover vil partiet også af med omlægningen af folkepensionens grundbeløb. Og så mener Enhedslisten altså fortsat, at der skal gøres mere for mennesker uden for arbejdsmarkedet i forbindelse med reformen.

/ritzau/