EL var parat til at belønne direktører

Enhedslisten var på nippet til at give direktørfamilier over 15.000 kroner ekstra for at opnå en skatteaftale.

EL var parat til at belønne direktører

15.770 kroner ekstra til direktørfamilien.

1080 kroner mindre til parret på kontanthjælp.

Sådan var konsekvenserne af den skatteaftale, som Enhedslisten i sommer var på nippet til at indgå med regeringen. Det viser beregninger fra Finansministeriet.

Regeringen valgte imidlertid i sidste øjeblik at skodde sit parlamentariske grundlag og i stedet indgå forlig med Venstre og De Konservative - en beslutning, der gav direktørerne endnu mere at juble over og de arbejdsløse endnu mindre.

Ifølge Finansministeriet ville en enlig, ung kontanthjælpsmodtager miste 640 kroner om året med Enhedslistens aftaleudkast, mens et par på førtidspension i lejebolig stod til at tabe 1330 kroner, når aftalen var fuldt indfaset i år 2023.

Med skatteaftalen med de borgerlige - som Folketinget vedtager endeligt torsdag - står parret på førtidspension til sammenligning til at miste 11.700 kroner om året i 2023.

Samtidig får parret på kontanthjælp 8220 kroner mindre at leve for, end de ellers ville have haft til rådighed, såfremt regeringen ingenting havde foretaget sig.

I den liberale tænketank, Cepos, vejrer man morgenluft med offentliggørelsen af Enhedslistens aftaleudkast.

- Forhåbentlig er det udtryk for, at et bredt flertal i Folketinget nu er villig til at se stort på, om uligheden stiger, når man gennemfører reformer der øger vækst og beskæftigelsen, siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen.

- Enhedslistens aftale ville klart øge uligheden. Sådan er det, når man giver skattelettelser til personer i beskæftigelse for at øge væksten, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.