EL vil til bunds i styrelses praksis over for homoseksuelle

Udlændingestyrelsen skal tage det alvorligt, hvis asylansøgere forfølges på grund af seksualitet, lyder det.

Det er dybt problematisk, at lesbiske kvinder fra Uganda står til udvisning fra Danmark, når man kan få livsvarig fængsel i Uganda for blot at være homoseksuel.

Sådan lyder det fra Nikolaj Villumsen, Enhedslistens menneskerettighedsordfører, som vil have Udlændingestyrelsens praksis over for homoseksuelle undersøgt.

- Jeg vil bede ministeren om at undersøge, hvad der reelt er praksis i Udlændingestyrelsen. Det virker som om, man ikke tager asylansøgeres beskyttelse, hvis de er forfulgt på baggrund af deres seksualitet, alvorligt.

- Og det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, siger han.

Mandag kom det frem, at Flygtningenævnet har besluttet at genoptage en sag om en lesbisk kvinde fra Uganda, som får lov til at blive i Danmark, mens sagen behandles. Hun skulle ellers være udsendt mandag.

Men hos foreningen LGBT Asylum, der støtter homoseksuelle asylansøgere, påpeger man, at der fortsat sidder to lesbiske asylansøgere fra Uganda frihedsberøvet i Ellebæk-fængslet.

De to har endnu ikke fået fastsat deres udrejsedato, så vidt foreningen er orienteret.

For Nikolaj Villumsen er det afgørende, at ingen homoseksuelle udvises til Uganda.

- Det er et land, som groft undertrykker homoseksuelle, og det er ganske enkelt ikke i orden. Fra dansk side bør vi sørge for, at alle homoseksuelle, som flygter til Danmark fra Uganda, får den beskyttelse, de har behov for, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.