Elbæk efter dramatisk møde: Jeg kan ikke forstå det

Uffe Elbæk forstår ikke, hvorfor det er interessant, at han blev advaret af embedsmænd i sagen om AFUK.

Elbæk efter dramatisk møde: Jeg kan ikke forstå det

Kulturminister Uffe Elbæk (R) bliver mødt med beskyldninger om at have ført Folketinget bag lyset i sagen om Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK). Men selv afviser han under det fire timer lange samråd at have skjult oplysninger.

- Jeg har i den grad udvist gennemsigtighed. Jeg har svaret fuldstændigt i forhold til de spørgsmål, jeg er blevet stillet, siger Uffe Elbæk.

Det var dog langt fra indtrykket blandt flere medlemmer af kulturudvalget.

Stik i mod tidligere udsagn oplyste Uffe Elbæk nemlig langt inde i samrådet, at han faktisk blev advaret mod at lægge flere møder på AFUK, hvor hans mand arbejder.

Dermed har ministeren holdt oplysninger tilbage for medlemmerne af Folketinget, mener blandt andre Venstres Inger Støjberg.

- Ministeren har i virkeligheden ført Folketinget bag lyset efter min bedste vurdering, siger Inger Støjberg.

Uffe Elbæk forstår dog ikke selv, hvorfor det er interessant for kulturudvalget, at han blev advaret af en embedsmand mod at holde flere møder på AFUK. Og at advarslen førte til, at han droppede at holde et sjette møde på AFUK.

Spørgsmål: Kan du forstå, at kulturudvalget synes, det var en relevant oplysning at få at vide?

- Nej, det kan jeg faktisk ikke forstå. Det, der har været hele diskussionen, er, hvad der har været rationalet bag de arrangementer, der er blevet afviklet.

- Og som jeg også har sagt, så er jeg ked af at selve summen af det kan blive misforstået. Derfor har vi som sagt heller ikke holdt flere arrangementer på AFUK.

Spørgsmål: Så det er overhovedet ikke faldet dig ind, at det her kan være interessant for kulturudvalget?

- Nej, overhovedet ikke.

Både før og under samrådet fastslog Uffe Elbæk flere gange, at han ikke blev advaret af sine embedsmænd mod at lægge møder på AFUK.

Han afviste samtidig at kommentere, om embedsmændene burde have advaret ham om risikoen for anklager om nepotisme, da AFUK blev foreslået som sted hele fem gange.

- Det forholder jeg mig ikke til. Jeg har nogle fantastisk dygtige embedsmænd, lød det fra Uffe Elbæk.

Selvom oplysningen om advarslen kom som en stor overraskelse for både medlemmerne af kulturudvalget og pressen efter flere dage med spørgsmål om sagen, mener kulturministeren, at han "som repræsentant for regeringen" "i den grad har udvist åbenhed".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.