Elbæk: Jeg kan se mig selv fuldstændig i øjnene

Der er ikke tale om vennetjenester og nepotisme i cirkussagen til 180.000 kroner. Det siger Uffe Elbæk.

Elbæk: Jeg kan se mig selv fuldstændig i øjnene

Kulturminister Uffe Elbæk (R) har erkendt, at han var med til at beslutte, at fem arrangementer til 180.000 kroner skulle placeres på AFUK.

Men han afviser alle beskyldninger om vennetjenester i sagen om AFUK:

- Jeg kan se mig fuldstændig i øjnene, når jeg ser mig selv i spejlet, og jeg ved, at der ikke er tale om vennetjenester og nepotisme. Det vil jeg gerne sige eftertrykkeligt, siger Uffe Elbæk under et åbent samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Uffe Elbæk har selv været bestyrelsesmedlem hos AFUK, og hans mand er ansat på stedet, som fik seks millioner kroner i statsstøtte på finansloven til en ny cirkusuddannelse.

Det kritiske lys er for alvor blevet rettet mod Uffe Elbæk, efter det kom frem, at fem ud af de 19 arrangementer, som Kulturministeriet har holdt i Uffe Elbæks ministertid, har været placeret på netop AFUK til en samlet pris på 180.000 skattekroner.

Blandt andet et arrangement med en minutpris på 735 kroner, hvor gæsterne blev budt på en opvisning i "poetisk dobbeltnummer i pæl".

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kritiserede tirsdag Uffe Elbæks dømmekraft på sit ugentlige pressemøde.

- Ikke så god dømmekraft, lød skudsmålet fra statsministeren om sin egen kulturminister.

Helle Thorning-Schmidt konstaterede dog samtidig, at kulturministeren har sagt undskyld, og at hun har "fuld tillid" til Uffe Elbæk.

Kulturministeren erkender, at han ikke skulle have lagt det sidste møde på AFUK, fordi hans mand på det tidspunkt var blevet ansat på stedet.

- Ej, hvor ville jeg gerne kunne spole den film tilbage. Men det kan jeg ikke, og det er jeg ked af, siger Uffe Elbæk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.