Elbæk trækker ingen overskrifter i Ukraine

De ukrainske medier giver ikke meget spalteplads til kulturministeren og kronprinsens besøg i landet.

Elbæk trækker ingen overskrifter i Ukraine

Selvom det officielle Danmarks deltagelse ved EM i fodbold fylder meget i medierne herhjemme, er kulturminister Uffe Elbæk (R) og kronprins Frederiks deltagelse ikke noget, der trækker de store overskrifter i Ukraine.

Det fortæller den danske forfatter og journalist Johannes Wamberg Andersen, der er bosat i Ukraine.

- Det bliver da nævnt, men det er mere på notits-niveau, siger han til Ritzau.

I Danmark frygter oppositionen, at den ukrainske regering vil bruge den danske deltagelse som en blåstempling af den udskældte ukrainske regerings politik.

Hans Bonde, der er professor i sport og politik ved Københavns Universitet, mener dog ikke, at man skal overvurdere betydning af kulturministerens deltagelse.

- Jeg tror ikke, vi skal overvurderer Danmark betydning. Men hvis Helle Thorning-Schmidt (S) var kommet som leder af det land, der har formandskabet i EU, så kunne det godt være, at den ukrainske regering havde været ekstra opmærksomme, siger han.

Selvom den danske tilstedeværelse ifølge professoren isoleret set ikke har den store betydning, er det noget, der tæller med i det samlede billede.

- Hvis der kommer nok royale og politiske repræsentanter fra EU-landende, så vil det samlet set af Ukraines regering blive opfattet som en positiv tilkendegivelse og et udtryk for goodwill, siger han og fortsætter:

- Men hvis meget store dele af især de store landes statsledere holder sig tilbage med henvisning til problemet med menneskerettigheder, så vil det være et kæmpe prestigetab for den ukrainske regering, siger Hans Bonde.

/ritzau/