Danmark

Elefant i Københavns Zoo skal gøres drægtig igen

Det er planen, at elefanten Surin skal gøres drægtig igen, selvom hun lige har født en dødfødt unge.

Elefanter kan ikke blive kede af det eller traumatiserede over en dødfødsel, så det er planen at Surin skal gøres drægtig igen, på trods af den nyligt overståede fødsel af den dødfødte unge.

- Der er ingen tvivl om, at det er planen, at hun skal blive det. Det er den primære grund til, at hun her. Det er for at producere nogle elefantunger, siger dyrlæge Mads Bertelsen, Københavns Zoologiske Have.

Han forklarer, at i dyreverden bliver man ikke ked af det over en dødfødsel eller en død unge på samme måde, som mennesker bliver.

- Dyr har ikke kapacitet til at blive traumatiserede på samme måde, som mennesker kan. Mennesker har nogle forventninger, følelser og bekymringer om fremtiden. Jeg tror ikke, dyr har nogle af de ting, siger Mads Bertelsen.

Det er anden gang, at elefanten Surin mister en unge.

I 2013 fødte hun også en død unge. Man troede til at starte med, at den var dødfødt, men det viste sig, at den havde en hjertefejl.

Derfor fastslår dyrlægen også, at der ikke er noget galt med Surin, men at hun bare er uheldig.

- Der er ikke nogen sammenhæng mellem de to fødsler. Denne gang har vi en normal unge, men en fødsel, der er gået galt. Sidste gang havde vi en normal fødsel, men en unge, der havde en medfødt misdannelse.

Surin fødte sin dødfødte unge omkring klokken 17 fredag eftermiddag. Hun klarede fødslen fint selv, og det var til stor lettelse for dyrlægen; for ellers havde man været nødt til at fjerne ungen ved et kirurgisk indgreb, og det kunne have haft fatale konsekvenser for Surin.

Både Københavns Zoo havde ellers glædet sig til at byde den nye elefant velkommen. Men da dyrepassere og dyrlæger fandt dele af en udstødt fosterhinde i stalden fredag morgen, vidste man godt, at den var gal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.