Danmark

Elefant i Zoologisk Have føder død unge

En hunelefant i Zoologisk Have har netop født. Men ungen var som ventet død.

En længe ventet elefantfødsel i Zoologisk Have i København har taget en trist drejning. Den drægtige elefant ved navn Surin har netop født en død unge.

Det oplyser Zoologisk Have til Ritzau.

Dyrepassere og dyrlæge fandt fredag morgen fundet dele af en udstødt fosterhinde i den drægtige elefants stald, og det var dårligt nyt.

- Det betyder, at fosterhinden er bristet, hvilket med al sandsynlighed indebærer, at fostret er dødt. Det bedste, der kan ske nu, er, at hun selv føder det døde foster i løbet af tre-fire dage, udtalte dyrlæge Mads Bertelsen tidligere fredag i en pressemeddelelse.

Dyrlægen tog kontakt til en af verdens førende elefanteksperter, tyskeren dr. Thomas Hildebrandt, som i de seneste 20 år har beskæftiget sig med elefanters forplantning.

Hildebrandt rådede haven til at lade Surin føde selv på trods af den døde unge.

Det er så sket nu, og Mads Bertelsen er meget lettet over, at fødslen skete naturligt.

- Elefanter kan gå forholdsvis længe med et dødt foster i livmoderen uden at tage skade, men i sidste ende kunne det have været nødvendigt at fjerne fostret, siger han og fortsætter:

- Det er et forholdsvis kompliceret indgreb, som vi helst ville undgå, da det kunne have indvirkning på Surins fremtidige muligheder for at blive drægtig.

Zoologisk Have vil lade den døde unge ligge i stalden i tre til fire timer, så flokken kan sige farvel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.