Elektronisk musik på Kunsten

Ved koncerten er der værker af blandt andet Hiromi Watanabe.

Ved koncerten er der værker af blandt andet Hiromi Watanabe.

Lørdag 3. december kl. 14 er der mulighed for at opleve elektronisk musik på Kunsten - det vil sige musik skabt på computer og afspillet via højtalere placeret i rummet.

Ligesom billedkunsten i disse år udvikler sig med nye udtryksmidler og udtryksmåder, sker der spændende ting i kunstmusikken.

Her udfordrer komponisterne de gængse instrumenter med helt nye spillemåder og finder i den elektroniske musik redskaber til uanede og anderledes musikalske landskaber, ja den elektroniske musik har meldt sig så markant, at den har åbnet for en helt ny musikgenre, lydkunsten.

På lørdagens koncert har Snow Mask komponistgruppen - der er ’composers in residence’ på KUNSTEN - samlet en buket af elektroniske musikværker, der viser et bredt udsnit af tidens forsøg i toner og lyd.

Og - som det er bestræbelsen i komponistgruppens koncerter - afspejler programmet et ønske om at sætte dansk og international musik i sammenhæng.

Man kan således høre værker af Hiromi Watanabe (Japan), Maricarmen Asenjo (Spanien), Evelin Ramon (Cuba/Canada), Filip de Melo (Sverige/DK), Louis Aguirre (Cuba/DK) og af Snow Mask komponisterne Eirik Moland, Ivan Olsen og Niels Chr. Rasmussen.

De enkelte kompositioner vil kort blive introduceret på koncerten.

Koncerten støttes af Aalborg Kommune, Dansk Komponist Forening og Det Obelske Familiefond.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.