Elev og gerningsmand dræbt ved skoleskyderi i USA

Elev står bag skoleskyderi i Oregon, hvor en elev blev dræbt, og gerningsmanden skød sig selv.

En elev meldes dræbt ved et skoleskyderi nær Portland i den amerikanske delstat Oregon, oplyser CNN.

Den formodede gerningsmand, som også var studerende på skolen, er også død, oplyser tv-stationen.

- En bevæbnet person gik ind i skolebygningen og skød en studerende, som blev dræbt, siger Scott Anderson, som er politichef i Troutdale nær Portland.

Tv-stationen oplyste tidligere, at en eller flere personer var blevet såret på skolen, og den viste optagelser, hvor en række elever forlod skolebygningen med hænderne rakt i vejret og kom ud til et stort opbud af politi.

- Skyderiet skete omkring klokken otte om morgenen lokal tid på Reynolds High School i Troutdale uden for Portland, siger en talskvinde for det lokale politi, Sue Strickland.

Over 60 politifolk og 19 læger og sygeplejersker blev sendt ud til skolen.

CNN, der første gang hørte om skyderiet på Twitter, meldte en time efter, at der var slået alarm, at situationen var under politiets kontrol.

Der var ingen rapporter om andre sårede ved skyderiet. En række lignende episoder har rystet flere andre steder i det område af USA som tidligere blev kaldt for "det vilde vesten".

Den 23. maj i år gik en studerende med psykiske problemer, og som var søn af en Hollywoodinstruktør, amok med en pistol på et college i Santa Barbara nord for Los Angeles, og dræbte først seks personer og derefter sig selv.

Den 5. juni dræbte en bevæbnet mand en person og sårede to andre på et college i den nordvestlige by Seattle.

Og søndag gik et par, der muligvis havde forbindelser til en regeringsfjendtlig milits ind på en pizzarestaurant og skød to politimænd, som var det en henrettelse. Derefter skød og dræbte de en anden civil person, hvorefter de dræbte sig selv.

Ifølge den private amerikanske organisation Everytown For Gun Safety har der siden december 2012 været mindst 74 skoleskyderier i USA. Det var 14. december 2012, at en mand gik amok og skød 26 mennesker på skolen Sandy Hook. 20 ofre var børn i alderen 5-6 år.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.