Elevator-skandale vil ingen ende tage

Igen er der opstået problemer med elevatorerne på Skørping Station, som i næsten to uger har været ude af drift. - Vi kunne have været bedre til at informere, lyder det fra Banedanmark

Christian Friis
”Midlertidigt ude af drift pga. serviceeftersyn”, står der på elevatorerne på Skørping Station. Udover den meddelelse er der ingen information. Privatfoto: Finn Christensen
Skørping 16. november 2016 10:19 - Opdateret 16. november 2016 12:47

SKØRPING: I næsten to uger har samtlige fem elevatorer på Skørping Station været ude af drift. Det gælder både de tre elevatorer til togsporene og de to til gangtunnelen under sporene.

- Svagtgående ældre med rollator, kørestolsbrugere og folk med barnevogne er helt afhængige af elevatorerne, hvis de vil med tog til og fra Skørping. Det er uforståeligt, at Banedanmark ikke gør noget ved det, siger Finn Christensen fra Skørping, der flere gange har kontaktet Banedanmark angående problemet.

- Men vi får ingenting at vide. Det er en skandale, siger han.

Finn Christensen opdagede problemet sidste mandag, da han skulle hente sin voksne datter på stationen. Hun havde sine tre børn, barnevogn og bagage til en uges ophold med.

- Heldigvis var vi der for at hente dem. Hvis ikke, var de ikke kommet op og ned ad trapperne, fortæller en forarget Finn Christensen.

Banedanmark beklager

Banedanmark, som ejer elevatorerne på Skørping Station, beklager driftsforstyrrelserne, der er opstået i forbindelse med inspektion af elevatorerne.

- Vi blev bekendt med, at låsene ikke virkede ordentligt, og at elevatorerne i tilfælde af strømsvigt i byen ikke ville fungere. Derfor tog vi dem ud af drift med det samme, siger Randi Skogstad, områdechef i teknik, Banedanmark, der erkender, at kommunikationen til brugerne har været for dårlig:

- Vi henviser til DSB Handicapservice, hvis man har behov for hjælp. Men vi kunne have været bedre til at informere.

Ifølge Randi Skogstad blev elevatorerne taget ud af drift 3. november. Hun siger samtidig, at der endnu ikke er en tidsplan for, hvornår arbejdet på Skørping Station er færdigt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...