Elever bygger egen klatrevæg

Elever på Thy Produktionsskole lægger snart sidste hånd på en klatrevæg, som de selv skal klatre på

Når klatrevæggen står færdig kan friluftslærer og kommende klatreinstruktør Martin Ubbesen tilbyde skolens elever et såkaldt sikringskursus i klatring. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Når klatrevæggen står færdig kan friluftslærer og kommende klatreinstruktør Martin Ubbesen tilbyde skolens elever et såkaldt sikringskursus i klatring. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

To elever kravler op og ned af et stillads, baksende med de plader, som skal udgøre bagbeklædningen på Thy Produktionsskoles nye klatrevæg. I tre uger har de arbejdet på væggen, som de, indenfor nogle bestemte sikkerhedskriterier, selv har designet. Nu er godt halvdelen færdig, og resten af arbejdet forventes afsluttet ved ugens udgang.

Tømmergården i Thisted har sponseret plader og skruer, og de specielle klatregreb har skolen selv investeret i. To jernbjælker er sat på tværs af loftet, som klatrerne kan hægte sig fast på og derved svinge sig rundt i lokalet.

Når arbejdet med væggen er slut, er det meningen, at eleverne skal bruge den som et led i idrætsundervisningen. Friluftslærer Martin Ubbesen fremviser nogle store trækævler, som eleverne skal flække.

- Det er for at opbygge styrke. Den bevægelse, man bruger, når man hugger brænde, er lidt den samme, som når man klatrer, forklarer Martin Ubbesen.
Han er ved at uddanne sig til klatreinstruktør og mangler bare sin eksamen, inden han kan begynde undervisningen. Martin Ubbesen er den underviser, der har været tilknyttet projektet med klatrevæggen, hvilket efter eget udsagn har været en nem opgave.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.