Elever cykler for udsatte børn

Han Herred Efterskole i samarbejde med Red Barnet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev taget godt imod indsamlerne.

Gennem undervisning i dansk og engelsk har eleverne på Han Herred Efterskole sat fokus på den betydning barndommen, og de udfordringer og oplevelser den har for den senere udvikling i livet. Eleverne har arbejdet med mobning, misbrug og vold i hjemmet. En hverdag som desværre er en realitet for nogle børn og unge, men anderledes end langt de fleste elevers egen virkelighed. Det har givet eleverne en indlevelse og forståelse for, at andre har haft en anderledes og måske mere utryg barndom end dem selv. Emnet har været en del af undervisningen, for at lede frem til landsindsamlingen for Red Barnet 4. september.

I ugen op til landsindsamlingen havde eleverne en temadag, hvor de arbejdede mere praktisk med en del af Red Barnets indsatsområder.

Nogle lavede træskulpturer, som fik plads foran skolen langs Aggersundvej, en gruppe piger lavede et flashmob i Super-Brugsen, og andre lavede små videoer med fokus på mobning, børns rettigheder og fattigdom blandt børn. Alt sammen for at gøre opmærksom på venskabsløbet og landsindsamlingen.

På selve indsamlingsdagen kom eleverne rundt med indsamlingsbøtterne i lokalområdet, og mange stod klar med deres bidrag.

Fredag 2. september afholdte Han Herred Efterskole ligeledes Venskabsløbet, som er et cykelsponsorløb, hvor eleverne samlede penge ind pr. kørte kilometer på en tre km lang rundstrækning.

Sponsorerne var primært familie, naboer og venner, men også lokale virksomheder.

Emil Blankensteiner løb med rekorden, da han cyklede 36 kilometer.

- Når mine ben var ved at syre til, tænkte jeg på, at jeg har alt, hvad jeg behøver, men andre børn og unge ingenting har. Det gjorde, at jeg fortsatte, sagde han efter løbet.

Det lykkedes for eleverne på Han Herred Efterskole at samle mere end 40.000 kroner ind til udsatte børn og unge gennem venskabsløbet og landsindsamlingen.

- Mange giver sig ekstra, fordi de cykler for udsatte børn og unge. Flere af vores elever har kendskab til mobning. Så de kan derfor sætte sig ind i, at det her er en hjælp til hårdt stillet unge mennesker, fortæller forstander Svend Aage Nielsen.

- Vi vil gerne sætte fokus på børns vilkår og på en medmenneskelighed, der rækker længere ud end vores nærmeste omgangskreds. Derfor har vi valgt at blive Ambassadørskole for Red Barnet, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst