Frederikshavn

Elever fra Nordstjernen til Bangsbostrand

Skoledistrikter foreslås ændret, så flere elever kommer til Bangsbostrand Skole fra Nordstjerneskolens nuværende distrikt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordstjerneskolen lægges fra næste skoleår sammen med Frydenstrandskolen, men den sydligste del af skolens distrikt flyttes til Bangsbostrand Skoles distrikt.

FREDERIKSHAVN:Fra næste skoleår er Frederikshavn Kommune inddelt i blot fire skoledistrikter. Frederikshavn by inddeles i to distrikter, syd og vest, og børne- og ungdomsudvalget lægger nu op til, at distriktsgrænsen mellem Bangsbostrand Skole og Nordstjerneskolen flyttes. Fra Gærumvej til Koktvedvej/Suderbovej.

Det vil sige, at de elever, der bor i området mellem de to grænser flyttes fra Nordstjerneskolen til Bangsbostrand Skole. Det får blandt andet betydning for skoleeleverne i Hånbækblokkerne og eleverne fra Musikkvarteret, som i dag hører under Nordstjerneskolen.

Begrundelsen for at ændre distriktsgrænsen er en ujævn fordeling af eleverne. I dag er der 1386 0-16-årige i Distrikt FRH Syd, som omfatter Bangsbostrand Skole, Ravnshøj og Gærum skoler, mens der er 3117 0-16-årige i Distrikt FRH Vest, der omfatter Nordstjerneskolen og Frydenstrandskolen.

Stort fald i Bangsbostrand

Ifølge prognoserne vil børnetallet faldet markant i Bangsbostrand de kommende år, mens faldet er langt mindre i Nordstjerneskolen og Frydenstrandskolens distrikter.

161 elever fra grænseområdet mellem de to distrikter søger allerede i dag til Bangsbostrand Skole, selv om de hører under Nordstjerneskolens distrikt.

Børnehuset Hånbæk

Ændringen af distriktsgrænserne får også betydning for dagtilbudsområdet, idet distrikterne for dagtilbud og skoler skal være ens fra 1. august 2015.

I praksis betyder det, at Børnehuset Hånbæk fremover hører til Distrikt FRH Syd.

Kilden og Lerstien

Endelig er der skolebørnene fra de nybyggede huse på Lerstien neden for Kilden. de hører i dag til Nordstjerneskolens distrikt, men skal fremover, som eleverne fra Kilden, høre til Bangsbostrand Skole.

Ændringerne skal kun gælde for kommende skolebørn og ikke for børn, der allerede har påbegyndt deres skolegang.

Forslaget skal i første omgang til høring blandt de berørte skolebestyrelser frem til den 20. november.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst