Danmark

Elever klarer sig bedre med lektiehjælp online

8000 elever er på Lektier Online, og ny undersøgelse viser nu, at de følger bedre med i undervisningen.

Elever klarer sig bedre med lektiehjælp online

Skoleelever, der får online lektiehjælp, er superglade for den.

Det viser en ny undersøgelse fra Statsbiblioteket.

Hele 94 procent af de elever, der bruger lektiehjælp gennem Lektier Online projektet, har nemmere ved at forstå lektieopgaverne og følger bedre med i undervisningen.

- Der er meget blufærdighed forbundet med at bede om hjælp, når man er teenager. Styrken ved en onlineløsning er, at de kan få anonym hjælp, og vi møder dem på nettet, der er deres hjemmebane, siger projektleder Anne Vest Hansen.

Fem gange om ugen sidder frivillige lektiehjælpere klar i Aarhus og København for, at hjælpe skoleelever, som har brugt for ekstra hjælp med lektierne - det hele foregår via computer, så elever i hele landet kan være med.

Projektet Lektier Online er sat i verden af Kulturstyrelsen, Ministeriet for Børn og Undervisning og Statsbiblioteket. Projektet styres fra Statsbiblioteket i Aarhus.

- Vi havde et mål om, at hvis 75 procent af eleverne skulle opleve, at de havde gavn af projektet, så var vi kommet langt.

- At det så viser sig, at hele 94 procent af brugerne oplever, at de har gavn af lektiehjælpen, og at de bedre kan følge med i undervisningen er vi selvfølgeligt ekstra glade for, ikke mindst på elevernes vegne, siger Anne Vest Hansen.

Lektie Online er et projekt, der særligt er målrettet unge med anden etnisk baggrund, samt unge i udsatte boligområder, men projektet har potentiale til at nå langt flere mener Anne Vest Hansen:

- Vi har vist, at vi kan få fat i målgruppen, og vores primære fokus vil frem til 2014 fortsat være på unge med anden etnisk baggrund og unge i udsatte boligområder.

- Men samtidig skal man huske på, at der er unge alle steder, som har brug for lektiehjælp, og derfor håber vi meget på, at projektet vil fortsætte også efter 2014, siger hun.

Der arbejdes i øjeblikket på at sætte et pilotprojekt i gang, der er målrettet gymnasieelever, og Anne Vest Hansen oplever stor interesse og opbakning fra både gymnasier og frivillige lektiehjælpere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden