Elever må gå før tid

Ellers velfungerende børn døjer med lange skoledage

De fleste elever kan godt klare de lange skoledage, men der er nogle, der ikke kan - også nogle af dem, der hidtil har været velfungerende. Arkivfoto: Hans Ravn

De fleste elever kan godt klare de lange skoledage, men der er nogle, der ikke kan - også nogle af dem, der hidtil har været velfungerende. Arkivfoto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:- Jeg bliver ved med at kæmpe for det her, lige indtil vi har værdigt børneliv her i kommunen.

Sådan lød afskedssalutten fra Line Vanggaard Pedersen (K) på byrådsmødet onsdag aften, efter at et flertal i byrådet sagde nej til hendes forslag om at give skolerne mulighed for at lave kortere skoledage.

Hun og en partifælle talte efter byrådet op, at de tilsammen har fået 23 henvendelser fra forældre i Brønderslev Kommune, der er kede af deres børns lange skoledage efter skolereformen.

- Og så har jeg fået en henvendelse mere torsdag morgen fra én, der virkelig ikke håber, vi giver op, fortæller Line Vanggaard Pedersen.

Hun har stor sympati med de børn, der døjer med at klare de lange skoledage.

- Jeg er selv en af dem, der ikke trivedes med at gå i skole i mange timer, fortæller hun.

Line Vanggaard Pedersen synes ikke, byrådsflertallet tager de bekymrede forældre alvorligt.

- Jeg føler nogle gange, at der sker en latterliggørelse af de her forældre, selv om det er forældre, der ellers aldrig er problemer med, siger hun.

Kampen er ikke slut endnu

Hun bakkes kraftigt op af Mikael Christensen, der sidder i skolebestyrelsen på Hjallerup Skole.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at politikerne kan tro, der ikke er forældre, der er utilfredse. Der er slet ingen tvivl om, at den her kamp ikke er slut endnu, fastslår han.

- Vi har elever på Hjallerup Skole, der er nødt til at have tidligere fri. Elever, der tidligere har været ganske velfungerende. Det kan måske også hænge sammen med, at skolerne skal inkludere nogle flere elever, men skoledagene er for lange efter reformen. Der begynder at komme eksempler på, at elever, der kunne klare skoledagen før, ikke kan længere. Nogle får lov at gå før for at kunne hænge sammen som mennesker, fortæller Mikael Christensen.

- Langt de fleste elever kan jo godt klare det, men det er en folkeskole, vi driver, pointerer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.