Elever skal sendes op i højderne

Morsø Gymnasium har fået en klatrevæg, som skal være med til at styrke alsidigheden i undervisningen

Emma Toftelund Poulsen
Morsø Gymnasium har fået en ni meter høj klatrevæg i idrætshallen, og idrætslærerne har taget kursus i, hvordan de sikrer eleverne.Foto: Privat
Morsø 30. september 2016 14:29

NYKØBING: Idrætshallen på Morsø Gymnasium prydes nu af en 12 meter bred og ni meter lang klatrevæg fra gulv til loft.

Tidligere har gymnasiet måttet tage turen til Snedsted, når eleverne skulle klatre. Man har sågar været nødt til at flytte en eksamen til Snedsted for nogle elever med idræt på B-niveau. Men det er nu fortid, og gymnasiet kan begynde at inddrage klatring mere i idrætsundervisningen. Og det glæder idrætslærer på Morsø Gymnasium Kirstine Kjær Nannerup.

- Der er ét tydeligt mål i klatring, og det er at nå toppen. Det stiller krav til teknik, smidighed og styrke, for du skal kunne bære dig selv. Og så skærpes koncentrationen, siger hun og fortsætter:

- I idræt prøver vi at arbejde med et bredt udsnit af discipliner, som stiller forskellige krav til eleverne. Og vi håber, at vi på et tidspunkt rammer noget, alle kan lide.

Lærerne har været på sikringskursus, så de kan sikre eleverne. At sikre vil sige, at der skal stå en på jorden, som skal sørge for at stramme den line, der er forbundet til klatrerens sele.

De skal dog også tage et instruktørkursus, så de kan lære eleverne at sikre hinanden. Lige nu foregår idrætsundervisningen udenfor, men efter efterårsferien skal klatrevæggen tages i brug.

Rektor Kurt Sonne Thomsen fortæller, at klatrevæggen også vil blive stillet til rådighed for folk uden for gymnasiet.

- Vi har ikke nogle aftaler endnu, men det håber jeg og tror, at det kommer på et tidspunkt. Jeg regner også med, at det bliver en del af Morsø Multipark, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...