Elever strømmer til frivillig morgensang

Hver fredag mødes lærere og elever til morgensang på EUC Nord

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:En spontan ide om at starte morgensang i Atriumgården på EUC Nord har fået så stor tilslutning, at morgensangen er blevet en fast tradition den første fredag i hver måned.

Fredag morgen kl. 8.10 vælter det ind med elever fra alle hjørner af skolen til det store fællesrum, hvor et til lejligheden sammensat seks mands orkester står parate til at spille for til Kim Larsens kendte sang Midt om natten. Teksten kan eleverne læse på en storskærm.

- Det at spille musik gør mennesker glade, og vi kan godt lide, at eleverne her går glade i skole. Der er så mange forskellige retninger her, men sang og musik er for alle, siger elfaglærer Søren Oht til avisen efter morgensangens afslutning.

Han er den oprindelige ophavsmand til traditionen. Ideen fængede hos Vivi Kindberg, som er musiklærer på HTX og de fik Jan Ivan, som er faglærer for tømrerlærlinge, med i et lille husorkester.

- Vi startede i oktober med morgensangen, og vi har fået opbakning hele vejen. Hen ad vejen er det hensigten at elever tager over, fortæller Vivi Kindberg, mens Jan Ivan supplerer:

- Vi prøver at skabe en kultur her, og musik er oplagt at være sammen om. Tømrere har i det daglige ikke så meget at gøre med andre faggrupper.

De to sidste gange med morgensang har musikalske elever spillet sammen med trioen.

Den første fredag i marts er det formentlig musik fra filmen Grease, der er på programmet.

- Efter morgensangen her kom der lige et par piger hen til mig om spurgte om ikke det kunne være Grease næste gang. Det er også ældre ting, som elever kommer med ønsker om, fortæller Vivi Kindberg.

Det er ret usædvanligt, at en erhvervsskole har morgensang. I hvert fald har de faglærere avisen taler med ikke kendskab til andre.

- Vi havde besøg fra erhvervsskolen i Holstebro i november, som var med og som bagefter sagde at der er god ide og at de vil gøre det også, tilføjer Vivi Kindberg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden