Elever tænker og handler grønt

Sennels Skole har længe arbejdet bevidst med miljøspørgsmål - også internationalt. Nu er skolen tildelt Friluftsrådets grønne flag

Elevrådet har arbejdet energisk med at inddrage alle skolens elever i at tænke grønt. Et af midlerne har været en konkurrence om månedens miljøtip. Her ses elevrådsrepræsentanterne Laura Bøjer og Mads Brogaard, begge fra 6. klasse. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Elevrådet har arbejdet energisk med at inddrage alle skolens elever i at tænke grønt. Et af midlerne har været en konkurrence om månedens miljøtip. Her ses elevrådsrepræsentanterne Laura Bøjer og Mads Brogaard, begge fra 6. klasse. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

SENNELS:”Månedens miljøtip” står der på en planche ved indgangen til skolens kontor, og her har en elev foreslået, at flere tager cyklen i stedet for bilen, skriver Thisted Dagblad.

Månedens miljøtip er et eksempel på de initiativer, som elevrådet på Sennels Skole har taget for at inddrage alle skolens elever.
- Vi har lavet det for, at de små også kommer til at tænke på, hvordan de skal passe på naturen, siger Mads Brogaard, elevrådsrepræsentant, 6. klasse.
6. klasse har i øvrigt lige udgivet en miljøavis, hvoraf det fremgår, at 42 elever og tre lærere cykler til skole på en almindelig mandag. Resten af personalet kører selv, og resten af eleverne bliver kørt af deres forældre!
Så forslaget på planchen ved skolekontoret er sikkert meget relevant.
Elevrådet har også sat fokus på affaldssortering og har sørget for, at alt papir bliver genbrugt fra klasseværelserne.
Desuden har rådet lavet en rotationsordning, sådan at alle klasser på skift har været rundt og samle affald en time ad gangen.

Gøre en forskel

- Vi bliver alle sammen mere opmærksomme på miljøet. Det er rigtig dejligt at kunne være i elevrådet og gøre en forskel, siger Laura Bøjer fra 6. klasse.

6. klasse har i øvrigt været i Italien på lejrtur her i foråret, idet turen var et led i det to-årige projekt under EU’s uddannelsesprogram Comenius, som Jytte Gill fra Sennels Skole har været tovholder på.
Projektet, der omfatter seks EU-lande har haft miljøbevidsthed som fokus - med sloganet ”Go green, go clean, act now”.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk