Frederikshavn

Elever talte med den danske astronaut

Elever fra Bangsbostrand Skole Interviewede astronauten Andreas Mogensen

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fredag var der masser af smagsprøver, da eleverne viste deres stande frem for nogle af skolens øvrige elever og lærere.

FREDERIKSHAVN:Hvad skal der til for at blive pilot? Eller endnu vildere, astronaut?

Det ved de noget om på Bangsbostrand Skole.

Her har 7.- og 8.-klasserne i den forgangne uge haft uddannelsesdage, hvor de er gået i dybden med kravene til en lang række erhverv.

Om elevernes drømme om fremtidige job nåede astronomiske højder.

- Vi har snakket med Andreas Mogensen, den første dansker i rummet, fortæller ”astronautgruppen” med stolthed i stemmen.

- Vi skrev til ham på Facebook, og få timer efter svarede han. Dagen efter lavede vi et interview med ham på Skype, hvor han svarede på de 21 spørgsmål, vi havde forberedt, fortæller Diana og Sara fra 8. klasse - der også har lavet en lille installation, der illustrerer, hvordan tyngdeloven fungerer, på jorden og i rummet.

Hvad kan jeg blive?

Eleverne har været delt i grupper på tværs af klasserne, og har samarbejdet med elever, de ikke går i klasse med til daglig.

- De har alle sammen skulle beskrive, hvilken uddannelsesvej der skal til fra folkeskolen og til det erhverv, de har valgt. Desuden har de lavet en præcis jobbeskrivelse og har skullet fremstille et kreativt produkt, som er en del af deres formidling, fortæller en af lærerne, Christina Strøm.

I ugens løb har eleverne så været på besøg i lokale virksomheder og uddannelsessteder for at interviewe relevante personer.

Biografbilletter til vinderne

Fredag fremviste eleverne så resultatet af ugen arbejde. Det foregik i gymnastiksalen, og Katrine Gustavson fra Nordjyske Bank agerede overdommer og kårede de tre bedste stande.

- Jeg ser på førstehåndsindtrykket og på, hvor dygtige, de er til at sælge deres idé. Det giver en meget god mavefornemmelse om, hvem der gør det bedst, siger overdommeren, der havde biografbilletter med til vinderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst