Elever underviser elever

Hjørring Kommune er netop blevet færdig med at uddanne 22 junioridrætsledere, som skal hjælpe yngre børn til at komme i gang med at dyrke motion

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Efter 20 timers undervisning på ungdomsskolen i Hjørring kan 22 elever fra 7. og 8.klasse nu kalde sig junioridrætsledere.

De skal assistere idrætslærere ved skolesporten, som er et ekstra tilbud til folkeskolernes yngste elever, som er idrætsusikre.

- De idrætsusikre børn kan være børn, som ikke er tilknyttet en forening, som har svært ved at danne sociale relationer eller børn som bevæger sig for lidt. Dem forsøger vi at hive til noget ekstra idræt, hvor vi prøver at gøre det anderledes end den almindelige idrætsundervisning, fortæller idrætslærer Mikael Kragh Leer fra Bagterpskolen.

Rollemodeller for de små

En del af skolesporten er at få folkeskolens ældste elever til at fungere som hjælpeinstruktører ved skolesporten.

- En på 12, 13 eller 14 år står som en rollemodel og indgår bedre og på en anden måde i en leg end vi voksne kan. I stedet for at sige at, nu skal der laves armbøjninger, så leger de sæler. Og for de små børn er det jo super, at lege med nogle der er fem-seks år ældre, forklarer idrætslærer Mikael Kragh Leer fra Bagterpskolen i Hjørring.
Skolesport er et landsdækkende projekt, som har til formål at få flere børn til at dyrke motion.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.