Elever: Vi skal bruge to uger før prøver

Eleverne jubler over udsigten til lærere ved tavlen igen, men de er bekymrede for forberedelsestid før prøver.

Elever: Vi skal bruge to uger før prøver

De danske elever i folkeskolen skal mindst bruge to uger fra på mandag, hvor lærerne igen kan undervise efter lockouten, før de er klar til de skriftlige afgangsprøver, oplyser formand for Danske Skoleelever Agnete Vienberg Hansen til Ritzau.

- Vi skal som minimum have to ugers undervisning, før vi kan starte de skriftlige prøver, siger Agnete Vienberg Hansen og uddyber:

- Vi skal nå den sidste del af pensum, repetere, snakke prøverne igennem og få nerverne ned, og det mener jeg, at vi minimum skal bruge to uger til, forklarer hun.

Folkeskolens skriftlige afgangsprøver skulle være gået i gang i næste uge, men børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) oplyste onsdag, at hun har valgt at flytte prøverne på grund af lockouten. De endelige datoer afklares snarest, lød det.

Formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, mener, at eleverne minimum skal have en uges forberedelse efter lockouten er slut.

- Det kan formodentlig komme til at gå ud over de mundtlige prøver, men så vil jeg anbefale, at man skærer ned på dem i det omfang, det er nødvendigt til den tid, sagde han onsdag til Ritzau.

Formanden for Danske Skoleelever ser flere mulige løsninger. Men første prioritet er forberedelsestid og friske hjerner, når prøverne skal tages.

- Der er flere løsningsmuligheder, men vi skal sørge for, at prøverne ikke rammer ind i de mundtlige prøver, og eleverne skal ikke bombarderes med prøver i de sidste to måneders skole, siger Agnete Vienberg Hansen.

Selvom afgangsprøverne er et nyt stridsspørgsmål, så glæder eleverne sig til endelig at komme tilbage på skolebænken.

- Vi glæder os alle sammen rigtig meget til at komme i skole igen efter snart en måned, fortæller Agnete Vienberg Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.