Eleverne trak i arbejdstøjet

Dronninglund Gymnasium var med på Operation Dagsværk

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Matematik- og historiebøger blev skiftet ud med arbejdshandsker, koste og musikinstrumenter, da elever fra Dronninglund Gymnasium på den årlige Operation Dagsværkdag skænkede en dags arbejde til fordel for unge i Somaliland.

Sammen med 15.000 andre gymnasieelever fra hele landet gav de en dag af deres uddannelse for at unge et andet sted i verden, kan få en. I år var det i samarbejde med SOS Børnebyerne, som vil bruge de indsamlede midler til at stifte en elevbevægelse og forbedre gymnasierne i Somaliland.

Modsat resten af Somalia er Somaliland en forholdsvis fredelig region med en demokratisk valgt regering. Dårlige muligheder for uddannelse og en skyhøj ungdomsarbejdsløshed er årsagen til, at mange unge vælger at migrere til Somalilands nabolande eller tage den farefulde rejse mod Europa.

Med projektet vil Operation Dagsværk og SOS Børnebyerne starte elevråd på ti gymnasier i Somaliland og gennem aktiviteter på gymnasierne træne 15.000 somalilandske elever i deres rettigheder, viden om uddannelsespolitik og i at føre kampagner med gennemslagskraft. Projektet skal desuden sikre, at flere unge kvinder kommer i gymnasiet. Dermed får de unge mulighed og lyst til at blive og forbedre det somalilandske samfund.

- Vi har været en gruppe, der har forberedt denne dag, fortalte Magnus Bang-Nielsen, gymnasieelev.

- Mange har selv fundet arbejde, eller også har de kunnet finde det på nettet, hvor vi har lavet en speciel side til denne dag, sagde Magnus Bang-Nielsen, der selv havde skaffet sig arbejde på gymnasiet.

Her rensede han radiatorer i gulvet med en stor støvsuger.

- Det er et udmærket arbejde. Der er nok at tage fat på, for der er masser af papir og tyggegummi, der skal samles op, sagde han, inden han fortsatte sit arbejde.

De mange elever tjente minimum 300 kroner for fem timers arbejde, så det bliver et klækkeligt beløb, der kan sendes til Somaliland, når regnskabet er gjort op.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.