Elite-student var med til at begå massakre i Kenya

Kenyas kirker hyrer vagter i påsken af frygt for nye angreb fra den islamistiske al-Shabaab-bevægelse.

En søn til en højtstående regeringsembedsmand var blandt de maskerede gerningsmænd, som dræbte næsten 150 menneske på et universitet i Kenya, oplyser indenrigsministeriet i Nairobi, mens landets kirker er begyndt at hyre bevæbnede vagter.

Indenrigsministeriet talsmand, Mwenda Njoka, siger, at en af angriberne, Abdirahim Abdullahi, er søn af en højtstående regeringsembedsmand i det nordlige område Mandera, der grænser op til Somalia.

- Faren har meddelt sikkerhedsagenter, at hans søn forsvandt fra hjemmet. Han hjalp siden politiet ved at sætte sønnen i forbindelse med Garissa-terrorangrebet, sige Njoka.

Abdullahi beskrives som en dygtig studerende, der fik topkarakterer, og som kunne have fået en opsigtvækkende karriere som advokat.

Kenyanske præster, der ofte er blevet angrebet af militante islamister, frygter angreb på kirker i påsken og har hyret bevæbnede vagter under gudstjenesterne.

- Vi er dybt bekymret over sikkerheden for vores kirker og vores menigheder, navnlig i påsken. Vi har set mange angreb på kristne, siger den katolske præst, Willybard Lagho, i Mombassa.

Han siger, at kirkerne i den kenyanske havneby Mombasa har bevæbnede politifolk og private vagter til at sørge for bevogtning.

Kristne udgør omkring 83 procent af Kenyas 44 millioner indbyggere.

Den islamistiske al-Shabaab-bevægelse har truet med at gennemføre "et nyt blodbad" i Kenya, efter at fire bevæbnede mænd fra den somaliske gruppe torsdag dræbte 148 mennesker på universitetet i byen Garissa.

Gruppen siger, at det er hævn for Kenyas militære tilstedeværelse i Somalia.

Øjenvidner har fortalt, hvordan gerningsmændene stillede folk på universitetet spørgsmål om koranen for at afgøre, om de var muslimer eller ej.

Det er det blodigste angreb, al-Shabaab nogensinde har gennemført.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.