Eliteaktiernes indeks på børsen får nyt navn

C20-indekset på børsen udskiftes med C20 Cap. Indekset giver mere balanceret billede af aktiernes udvikling.

Eliteaktiernes indeks på børsen får nyt navn

Novo Nordisk har rykket op og ned på C20-indekset. Aktien er så stor, at en god dag for Novo er lig en god da for hele indekset.

Men det skal være slut nu, at én aktie kan rykke rundt på billedet.

Mandag skifter det toneangivende eliteindeks C20 ud med C20 Cap-indekset, har Nasdaq OMX-børsen - kaldet børsen i København - besluttet.

Det nye indeks begrænser enkelte aktiers indflydelse på det samlede billede. Det er dermed et mere balanceret og et bedre billede på den samlede udvikling blandt danske aktier, mener børsen.

C20 Cap opererer med et loft for, hvor meget en enkelt aktie kan "veje" i det samlede billede.

Den mest værdifulde og mest handlede aktie, Novo Nordisk, vejer eksempelvis 45 procent i C20-indekset. Men i det nye indeks kommer den "kun" til at fylde lidt mere end 15 procent, skriver Ritzau Finans.

Rent teknisk sker begrænsningen ved, at børsen i København to gange om året "nulstiller" Cap-indekset, så ingen aktie vejer mere end 15 procent.

- C20 Cap er det indeks, der bedst beskriver udviklingen på det danske aktiemarked og samtidig fortæller historien om, hvordan vores 20 største og mest handlede selskaber klarer sig på aktiemarkedet, siger Bjørn Sibbern, direktør for børsen, til Ritzau Finans.

Det "nye" indeks er ikke helt nyt. C20 Cap-indekset blev skabt i indeks 400 i november 2011. Det er siden steget. Og 26. januar lå indekset i 560.

Det nu forgange eliteindeks C20, blev sat til indeks 100 i juli 1989. I dag ligger det omkring indeks 540.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst