Elitedommergruppe: Tre FCK-spillere skulle udvises

DBU's Elitedommergruppe kritiserer manglende røde kort til Mathias "Zanka" Jørgensen og Nicolai Jørgensen.

De to FC København-spillere Mathias "Zanka" Jørgensen og Nicolai Jørgensen skulle begge have haft rødt kort i søndagens superligakamp mod Randers.

Det mener DBU's Elitedommergruppe (EDG), der har sendt en mail ud til danske fodbolddommere.

Mailen er kommet i BT's besiddelse.

- Vi har behov for at slå fast, at vi fra en 100 procent enig EDG mangler to klinkende klare røde kort, når man vurderer ud fra TV-billederne, skriver elitedommergruppen i en mail til blandt andre dommere og linjedommere i Superligaen, 1. division og 2. division.

Dansk Boldspil Unions (DBU) disciplinærinstans har gransket sagerne, men har ikke fundet anledning til at straffe FCK-spillerne efterfølgende.

Kampens dommer Michael Johansen så episoden, hvor Mathias "Zanka" Jørgensen hamrede sin albue i ansigtet på Randers-spilleren Kasper Fisker, hvorfor DBU ikke kan gøre mere ud af sagen.

Det var muligt i tilfældet med Nicolai Jørgensen, men DBU mente ikke, at det var strafbart, da Jørgensen efter en nærkamp sparkede ud efter samme Fisker.

Det var en fejl, mener elitedommergruppen.

- Det er hensigten, der tæller, og et forsøg på at sparke er, som I ved, lige så stor en forbrydelse som sparket med kontakt, lyder det i mailen.

Mailen er udelukkende ment som undervisning og hjælp til de danske dommere, siger den tidligere topdommer Peter Mikkelsen, der sidder i udvalget.

- Det er ikke noget, vi udsender hver weekend, men efter behov, og her havde vi så en lidt ekstraordinær kamp, der burde have udløst tre røde kort, siger Peter Mikkelsen til BT.

FCK's Brandur Olsen fik rødt kort for at sparke Kasper Fisker ned i kampen, som Randers vandt 3-0.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.