USA

Elitesoldat fra Osama-aktion må betale 45 mio. kr.

Han brød sin tavshedspligt om drabet på Osama bin Laden i en bog og blev sagsøgt af Pentagon

Navy Seal-soldatens kontroversielle bog om drabet på Osama bin Laden. Foto: Spencer Platt/Scanpix

Navy Seal-soldatens kontroversielle bog om drabet på Osama bin Laden. Foto: Spencer Platt/Scanpix

USA:Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har droppet sin anklage mod den tidligere Navy Seal-soldat Matt Bissonnette, der deltog i operationen i 2011, hvor al-Qaeda-leder Osama bin Laden blev dræbt.

Det skriver AFP, der har talt med Bissonnettes advokat.

Pentagon er gået med til at forkaste anklagerne mod soldaten, hvis han betaler al sin indtjening fra bogens salg og sine foredrag tilbage til staten.

”No Easy Day”

- Hr. Bissonnette er gået med til at betale alle sine tidligere og kommende indtægter fra bogen ”No Easy Day” til De Forenede Stater, siger talsmand for det amerikanske justitsministerium Nicole Navas i en pressemeddelelse.

Matt Bissonnette udgav i 2012 bogen ”No Easy Day”.

Den har været en stor succes og har fået meget omtale verden over.

Betaler 45 mio. kr.

Bissonnette vil i første omgang betale 6,8 millioner amerikanske dollar (omkring 45 millioner kroner) tilbage, skriver AFP.

Præsident Obamas centraladministration lagde sag an mod Bissonnette, der udgav bogen uden tilladelse fra Pentagon og angiveligt har brudt sin tavshedspligt.

Bissonnette mener dog ikke selv, at han har trådt ved siden af.

Forfatter: De ville have ram på mig

- Efter beskyldninger om at jeg har lækket en masse fortrolige oplysninger, fandt de ingenting, siger bogens forfatter til The Daily Beast.

- De var bare sure på mig, og de ville have ram på mig på den ene eller anden måde. Nu er der sat en enkelt underskrift, og nu er det hele i orden, siger Bissonnette.

Den amerikanske regering er da også blevet beskyldt for dobbeltmoral, efter at den gik med til at beskrive detaljer omkring operationen til manuskriptforfatter Mark Boal.

Oplysningerne medvirkede i manuskriptet til filmen ”Zero Dark Thirty”, der er instrueret af Oscar-vinderen Kathryn Bigelow.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.