Udland

Elkaos i Indien afblæst: Strømmen er tilbage

Mere end 600 millioner indere har det seneste døgn manglet strøm, og el-afbrydelserne har skabt kaos i landet.

Elkaos i Indien afblæst: Strømmen er tilbage

Efter massive strømsvigt i Indien de seneste dage har millioner af mennesker i det folkerige land igen elektricitet i stikkontakterne.

Strømmen er blevet genoprettet i tre store el-værker i den nordlige, nordøstlige og østlige del af landet, som tirsdag har været lammet i et af verdens største strømkollaps. Det oplyser en talsmand for el-netværket i Indien.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var mere end 600 millioner indere påvirket af strømafbrydelserne. Alene i New Delhi stod 400 metrotog stille. Strømsvigtet skabte kaos i landets infrastruktur, og mindre virksomheder over hele landet blev ramt.

El-nedbruddet havde også betydning for hundreder af minearbejdere, der sad fanget i en kulmine i det østlige Indien.

Strømmen satte ud midt på arbejdsdagen, da regionale el-netværk kollapsede, hvilket fik minister for staten Vestbengalen Mamata Banerjee til at bede folk om at gå hjem fra arbejde.

Lufthavne og større hospitaler kunne ved hjælp af nødgeneratorer fortsætte deres daglige gøremål, men store dele af samfundet gik tirsdag i stå.

Nedbruddet tirsdag kom dagen efter, at en enorm strømafbrydelse skabte kaos i New Delhi og samtidigt efterlod det meste af den nordlige del af landet uden elektricitet gennem adskillige timer mandag.

Strømsvigtet var et af de værste af sin slags, som har ramt Indien i mere end et årti - ifølge New York Times stod 360 millioner mennesker uden elektricitet.

Indien - som er Asiens tredjestørste økonomi - kæmper med hyppige strømafbrydelser, som belaster samfundet og den tiltagende industrialisering af landet.

Derfor har strømkollapset rejst alvorlig bekymring omkring Indiens forældede infrastruktur og regeringens manglende evne til at efterkomme landets enorme appetit på energi, nu hvor landet håber på at blive regionens økonomiske stormagt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.