Elkjær kritiserer FCM-tilgang: De laver de samme fejl

FC Midtjylland har ikke tilpasset sig modstanderne i Champions League, mener Preben Elkjær.

FC Midtjylland, der her ses til den sidste træning forud for tirsdagens kamp, har lukket 11 mål ind i gruppespillet.

FC Midtjylland, der her ses til den sidste træning forud for tirsdagens kamp, har lukket 11 mål ind i gruppespillet.

BERGAMO:FC Midtjylland har endnu sit første point til gode i Champions League, hvor Atalanta tirsdag aften venter i femte gruppekamp.

Det skyldes blandt andet, at holdet ikke har brugt erfaringerne fra de første kampe i Champions League til at ændre sin tilgang.

Det mener TV3 Sports fodboldekspert Preben Elkjær.

- De har ikke været gode nok i de første fire kampe. De har selv talt meget om, at de skulle lære af den første gang, de har været med. Det ser ikke ud, som om de har lært så meget, kan man sige.

- De laver stadig de samme fejl, og det har bare ikke været godt, siger landsholdskoryfæet.

Efter nederlaget til Ajax i sidste uge slog FCM-træner Brian Priske fast, at holdet ikke vil ændre sin tilgang til kampene, selv om det er blevet til fire nederlag i fire kampe.

- Skulle vi gå isoleret set efter at hive resultater hjem, kan det godt ske, at man skulle have spillet andre formationer eller langt mere kompakt, men det er helt modsat af, hvad vi er vant til at gøre i Superligaen, eller hvad der er vores dna.

- Når vi skal hive erfaringer ud, til næste gang vi står i gruppespillet - forhåbentligt allerede næste år - så er vi blevet klogere på, hvad der skal til, sagde Priske.

Ifølge Elkjær bør midtjyderne dog i højere grad tilpasse sig modstanderen, når taktikken skal lægges i Champions League.

- Det er ikke en skam at tabe til nogen, der er bedre end en selv. Men jeg synes måske, at man godt kan være lidt kritisk over for måden, de taber på. Man kan måske godt gøre det lidt sværere for modstanderne og så komme hjem med et lidt bedre resultat.

- Det kræver selvfølgelig, at man spiller og tænker lidt anderledes, end man plejer. Det er måske der, man kan være lidt skuffet. At man måske ikke har tilpasset sig situationen og modstanderne.

- Det er altid så fint at sige: ”Vi tilpasser os ikke, vi kører det, vi altid kører”. Det kan man også godt gøre, hvis man vil have nul point, siger han.

FC Midtjylland spiller mod Atalanta i Bergamo klokken 21. Med to kampe igen er midtjyderne sikre på at ende på sidstepladsen i gruppen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.