Blå blok borer forgæves i Mette F.-rolle om minkkommunikation

Statsministeren holder sig til overordnede besvarelser, da hun i Folketingssalen bliver udspurgt om mink.

KØBENHAVN:Instruerede statsminister Mette Frederiksen (S) sin stabschef, Martin Justesen, i, hvad han skulle fortælle Fødevareministeriet og dermed daværende fødevareminister Mogens Jensen (S), om hvad han skulle sige i sagen om aflivning af alle mink i Danmark?

Det spørgsmål stiller Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til statsministeren tirsdag under spørgetimen med statsministeren i Folketingssalen.

- Jeg skal bare høre, om stabschefen handlede på egne vegne eller på vegne af statsministeren, spørger han.

Baggrunden for spørgsmålene er artikler i B.T.

Her er det kommet frem, at Statsministeriets stabschef har været involveret i, hvordan Mogens Jensen skulle udtale sig.

Det skete, efter at han var kommet med to modsatrettede forklaringer om den lovhjemmel til at aflive alle mink, som viste sig ikke at være der.

- Selvfølgelig er der dialog mellem forskellige ministerier i en regering. Der er ikke noget som helst afslørende i det. Det står vi fuldstændig på mål for.

- Det er den enkelte minister i regeringen, der står til ansvar for sin kommunikation, siger Mette Frederiksen uden at svare direkte på sin egen rolle i sagen.

Hun afviser desuden, at hun eller Statsministeriet skulle have påvirket den interne redegørelse om forløbet, som blev udarbejdet af Fødevareministeriet.

Ifølge Mette Frederiksen så hun først redegørelsen kort før offentliggørelsen.

De øvrige blå partiledere må ligeledes gå skuffede hjem, hvis de havde håbet på at få et klart svar om statsministerens egen involvering i kommunikationen fra Statsministeriet til Fødevareministeriet.

- Jeg har allerede sagt, hvem der har ansvaret, det er nemlig den pågældende minister, siger Mette Frederiksen efter et spørgsmål fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

- Hvornår fik statsministeren kendskab til stabschefens indblanding i daværende minister Mogens Jensens udtalelser, spørger han.

- Det er den ansvarlige minister, der står til ansvar, både for sin underskrift, sine handlinger og for sine ord. Det er ikke anderledes i den her regering end i alle mulige andre, svarer Mette Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.