Ellemann: Folkepensionister skal kunne arbejde uden modregning

Der skal ikke ske modregning i folkepensionen, hvis man har indtægt fra arbejde, mener Venstre.

- Vi vil fjerne de regler, der gør, at din indtægt bliver modregnet i din folkepension, hvis du stadig gerne vil arbejde, siger formand Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi vil fjerne de regler, der gør, at din indtægt bliver modregnet i din folkepension, hvis du stadig gerne vil arbejde, siger formand Jakob Ellemann-Jensen.

HERNING:Som modtager af folkepension skal man kunne arbejde uden at blive trukket i folkepensionen. Det foreslår Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, på partiets landsmøde.

- Vi vil fjerne de regler, som gør, at din indtægt bliver modregnet i din folkepension, hvis du stadig gerne vil arbejde, siger V-formanden.

Ellemann nævner ikke noget om de økonomiske konsekvenser af at fjerne de pågældende regler. Forslaget falder undervejs i formandens tale, der har temaet frihed.

Forslaget er også et indspil i en helt aktuel udfordring: Virksomhederne råber på arbejdskraft.

- Det skal kunne betale sig at arbejde, uanset hvor gammel du er. Det har altid været et godt og et sundt princip her i Venstre. Og det er det stadig, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Man skal ifølge formanden kunne arbejde, så længe man vil.

- Vi ønsker at give danske seniorer bedre muligheder for at arbejde, hvis de ønsker det.

Spørgsmål: Når du foreslår at ophæve modregningen i pensionen betyder det så, at alle uanset indkomst vil få en folkepension oven i deres løn?

- Det er sjovt, at man vender det om på den måde. Det betyder, at du som ældre også har mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet, uden at du skal sidde med excel-arket og regne ud, om det kan svare sig.

- Du skal have lov til at vende tilbage til det arbejdsmarked, du måske savner. Det synes jeg, er det rigtige at gøre for det enkelte menneske, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han afbryder pressemødet, inden han når at svare på, hvor meget forslaget vil koste i folkepension til personer, der også har en arbejdsindtægt.

Folkepensionen består af et grundbeløb og et pensionstillæg. I dag kan man tjene op til 344.000 kroner ved arbejde uden at få sat grundbeløbet ned.

Man mister grundbeløbet helt, hvis man tjener mere end 599.200 kroner.

Der sker modregning i pensionstillægget, hvis man har indtægter fra eksempelvis private pensioner på over 122.004 kroner.

I september fremlagde regeringen sit udspil "Danmark kan mere I", hvor et af forslagene var, at man vil afskaffe modregning i folkepension, hvis ægtefællen arbejder.

Udspillet skal ifølge regeringen øge den strukturelle beskæftigelse med 10.500 fuldtidsarbejdende.

På landsmødet i Herning siger Ellemann, at det ikke er nok. Der skal "markant" flere til.

- Vi skal have flere unge med. Og vi skal give mulighed for, at flere ældre kan fortsætte, hvis de ønsker det.

- Og så skal vi ikke mindst have flere indvandrere ind på arbejdsmarkedet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.