Ellemann slår fast: Venstres politik ligger fast

V-formand beskylder forgængeren Løkke for at hænge fast i fortiden og kalder flirt over midten "en blindgyde".

På Venstres sommergruppemøde i slutningen af august, fastslog Jakob Ellemann-Jensen (V), at hvis han skal være statsminister, skal det være med en borgerlig regering. En linje, som Lars Løkke Rasmussen kritiserer i sin kommende bog (arkivfoto).

På Venstres sommergruppemøde i slutningen af august, fastslog Jakob Ellemann-Jensen (V), at hvis han skal være statsminister, skal det være med en borgerlig regering. En linje, som Lars Løkke Rasmussen kritiserer i sin kommende bog (arkivfoto).

KØBENHAVN:Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, kommenterer søndag morgen sin forgænger Lars Løkke Rasmussens kommende bog, "Om de fleste og det meste".

- Vi skal stå i egen ret som det toneangivende borgerlige parti i Folketinget.

- Venstre skal blive ved med at være en forandrende kraft, der sikrer, at Danmark fortsat er et af verdens bedste lande at leve i. Det er det, politik bør handle om - at bevæge Danmark fremad.

- Den opgave glæder jeg mig til at tage fat på sammen med resten af Venstre, også selv om Lars ikke vil slippe fortiden. Vores politik ligger fast. Vi er på vej videre, skriver han i et opslag på Facebook.

Løkkes tidligere tanker om et samarbejde hen over midten beskriver han som "en blindgyde" og "ikke en farbar vej".

I bogen fastholder den tidligere statsminister, at et samarbejde over midten er afgørende for, at Venstre igen får statsministerposten tilbage

- Enten må De Radikale trækkes over, så de bliver en integreret del af et ikkesocialistisk parlamentarisk grundlag bag en Venstre-statsminister, eller også må der med deres aktive eller passive deltagelse bygges en bro hen over midten, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Derimod betoner Ellemann-Jensen, at Danmark har brug for et " borgerligt-liberalt regeringsalternativ".

- For vi bevæger os i den forkerte retning. Derfor har jeg sammen med Venstres folketingsgruppe udstukket en klar kurs. Den har jeg senest fremlagt for Venstres Hovedbestyrelse på et møde i går. Og det var en fornøjelse, skriver han.

Jakob Ellemann-Jensens kommentar kommer, efter at tidligere næstformand Kristian Jensen (V) i et lignende opslag kritiserer Løkke og bakker op om formandens linje for Venstre.

- Jeg er Venstre-mand - og derfor gør det ondt i mit partihjerte at se angreb på Jakob Ellemann-Jensen og det parti, som Lars har givet sit, men som har givet ham endnu mere tilbage, skriver han på Facebook søndag morgen.

Ellemann-Jensen skriver også i sit opslag, at Løkke var en af grundene til, at han gik ind i politik.

- Han var en inspiration, og jeg synes, han har givet meget til Danmark. Han har givet meget til Venstre. Og Venstre har givet meget til Lars. Ikke mindst plads og tillid, skriver formanden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Så er det afgjort: Her er den nye formand for Dansk Folkeparti
Luk