EM: Dansk-portugisiske forbindelser

Her er en række dansk-portugisiske fodboldforbindelser inden aftenens EM-brag i ukrainske Lviv.

EM: Dansk-portugisiske forbindelser

*I sæsonen 2010/11 var Daniel Agger og Christian Poulsen holdkammerater med den portugisiske midtbanespiller Raul Meireles i Liverpool. I dag er det kun Agger, som fortsat er Liverpool-spiller.

*Thomas Kahlenberg var holdkammerat med Ricardo Costa i tyske VfL Wolfsburg, inden den portugisiske forsvarsspiller blev lejet ud til franske Lille i begyndelsen af 2010.

*Den portugisiske landstræner, Paulo Bento, har haft danske holdkammerater i sin spillerkarriere. Fra 1998 til 2000 spillede han sammen med Peter Møller i spanske Oviedo, mens Peter Schmeichel var Bentos holdkammerat i Sporting Lissabon i 2000/01-sæsonen.

*Sidste sommer underskrev Daniel Wass en femårig kontrakt med den portugisiske storklub Benfica, som kort tid efter lejede ham ud til franske Evian.

*Den portugisiske forsvarsspiller João Pereira, som efter sommerferien skifter til Valencia i Spanien, var Sporting Lissabon-anfører for første gang i august sidste år i en Europa League-kvalifikationskamp mod FC Nordsjælland.

*Den tidligere portugisiske midtbaneprofil Maniche - hvis rigtige navn er Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro - blev kaldet Maniche efter den tidligere danske landsholdsangriber Michael Manniche, som spillede i Benfica fra 1983 til 1987.

*Anders Lindegaard er til dagligt holdkammerat med den portugisiske kantspiller Nani i Manchester United.

Kilde: Det europæiske fodboldforbund (Uefa).

/ritzau/